2022-05-12 12:29Pressmeddelande

PRESSINBJUDAN - Vänlig påminnelse

Wind sculpture in Bronze I
Yinka ShonibareWind sculpture in Bronze I Yinka Shonibare

PRESSINBJUDAN
YINKA SHONIBARE CBE  -
WIND SCULPTURE IN BRONZE I

Prinsessan Estelles Kulturstiftelse bjuder in till förhandsvisning av YINKA SHONIBARE CBEs nya skulptur Wind Sculpture in Bronze I, på Kungliga Djurgården, 31 maj kl 14.00–15.00 i konstnärens närvaro.

Yinka Shonibare CBE är en av de internationellt mest uppmärksammade konstnärerna i vår samtid, och hans fram- gångsrika karriär inleddes redan i mitten av 90-talet. Wind Sculpture in Bronze I, som blir det tredje permanenta verket i Prinsessan Estelles Skulpturpark, är Shonibares första offentliga utomhusverk i Sverige

Pressvisningen genomförs vid skulpturen som är placerad mellan Rosendals Slott och Ståthållarängen. Konstnären Yinka Shonibare CBE och stiftelsens verksamhetsledare Sara Sandström Nilsson introducerar årets verk. Årets program är utformat i samarbete med tretton institutioner, och representanter från de olika aktörerna finns på plats. Vi bjuder på sommarfika från Rosendals Trädgård.

Vänligen o.s.a. till press@preks.se eller på +46 73 346 66 62.

Andra viktiga datum:

1 juni kl. 16:30 Konstnärssamtal med Yinka Shonibare CBE, samt ett nyproducerat dansverk inspirerat av Wind Sculpture in Bronze I, visas på Moderna Museet.

2 juni kl. 13:00 Skulpturen invigs officiellt av H.K.H. Prins Daniel.

Årets samarbetspartners:

Brittiska Ambassaden, Drottningholms Slottsteater, Etnografiska Museet, Handelshögskolan i Stockholm, Konstfack, Kungliga Djurgårdens förvaltning, Liljevalchs, Magasin III, Moderna Museet, Nationalmuseum, Nigerias Ambassad, Rosendals Trädgård och Tekniska museet i Stockholm.

Om du redan har svarat på denna inbjudan ber vi dig bortse från detta mail.  


Om Prinsessan Estelles Kulturstiftelse

Prinsessan Estelles Kulturstiftelse bildades hösten 2019 på initiativ av Kronprinsessparet med syfte att främja kulturverksamhet i Sverige. Det finns en kunglig tradition att stödja kulturlivet och en övertygelse om att konst och kultur är en nödvändighet för ett öppet och modernt samhälle. Kronprinsessparet vill aktualisera detta och visa på långsiktiga ambitioner genom tillkomsten av stiftelsen. Initialt fokuserar PREKS på att tillsammans med Kungliga Djurgårdens förvaltning etablera en permanent skulpturpark i Rosendalsområdet, samt att under årets aktivitetsperiod arrangera konstpedagogiska program för att tillgängliggöra samtidskonst för fler. Stiftelsen finansieras av privata donationer