2023-05-22 07:55Pressmeddelande

INBJUDAN – PREKS Invigning av OSAGD av Charlotte Gyllenhammar

Varmt välkomna till Prinsessan Estelles Skulpturpark.
Den 29 maj kl. 13:00 inviger H.K.H. Prins Daniel det fjärde permanenta verket i samlingen: skulpturen Osagd av Charlotte Gyllenhammar.

Varmt välkomna till Prinsessan Estelles Skulpturpark.
Den 29 maj kl. 13:00 inviger H.K.H. Prins Daniel det fjärde permanenta verket i samlingen: skulpturen Osagd av Charlotte Gyllenhammar. Plats: Prinsessan Estelles Skulpturpark, korsningen Fredrik Bloms väg och Israel af Ströms väg, Kungliga Djurgården, se karta. Ingen anmälan krävs. 


Om Prinsessan Estelles Kulturstiftelse

Prinsessan Estelles Kulturstiftelse bildades hösten 2019 på initiativ av Kronprinsessparet med syfte att främja kulturverksamhet i Sverige. Det finns en kunglig tradition att stödja kulturlivet och en övertygelse om att konst och kultur är en nödvändighet för ett öppet och modernt samhälle. Kronprinsessparet vill aktualisera detta och visa på långsiktiga ambitioner genom tillkomsten av stiftelsen. Initialt fokuserar PREKS på att tillsammans med Kungliga Djurgårdens förvaltning etablera Prinsessan Estelles Skulpturpark i Rosendalsområdet, samt att i samband med förvärv av nya verk arrangera konstpedagogiska program för att tillgängliggöra samtidskonst för fler. De tre första verken i samlingen är gjorda av Alice Aycock, Elmgreen & Dragset och Yinka Shonibare CBE. Årets nya skulptur av Charlotte Gyllenhammar invigs den 29 maj kl. 13:00. När Charlotte Gyllenhammar valdes bestod det Konstnärliga Rådet av Richard Julin, Lars Nittve och Iris Müller-Westermann. Stiftelsen finansieras av privata donationer.


Kontaktpersoner

Presskontakt
PREKS