2023-08-15 12:17Pressmeddelande

Två förstapris delas ut, nominera till Skillnadpriset senast 20 aug

Skillnadprisets två priser: Förstapris och andrapris. Ett förstapris (tavla) och ett andra pris (glasfat) delas ut per kategori.Förstapristagarna i resp. kategori vinner en tavla av Ransbykonstnären Albin Liljestrand, samt ett presentkort på 5000 kr. Andrapristagarna i resp. kategori vinner ett glasfat av Liesbeth Singeling, Stilling Glas & Textil, Bograngen.

Nytt för i år – nominera till två kategorier: ”Ideell förening/grupp” och ”Individ”
Från och med i år är att priset är uppdelat i två kategorier: ”Ideell förening/grupp” och ”Individ”, båda utan vinstdrivande syfte. Nu är det bara några dagar kvar för allmänheten att lämna in sina nomineringsförslag. Den/de nominerade ska ha gjort skillnad i stort eller smått och vara verksam i området Torsby kommun. Nomineringarna ska innehålla:
* Den/de nominerades namn och kategori.
* En motivation till varför den/de nominerade ska vinna.
* Ditt namn och telefonnummer/e-postadress.

Skicka/lämna in nomineringarna så här senast söndag 20 augusti
* Formulär på torsby.se/skillnadpriset
* E-post till skillnadpriset@torsby.se
* Skicka med vanlig post till: Torsby kommun, 1. Kommunkansliet, 685 80 Torsby.
* Lämnas till receptionen, kommunhuset i Torsby eller Samverkanskontoret i Sysslebäck. Det går också bra lägga nomineringsbidragen i brevlådan vid någon av ovanstående entréer.

Två förstapris – en tavla var, av Albin Liljestrand, Ransby.
De två förstapriserna går till vinnarna i respektive kategori och består av en lokalt producerad minnesgåva i form av en tavla, en Fine Art Print/Gicleé, inom glas och ram av lokale Ransbykonstnären Albin Liljestrand, och ett presentkort på 5000 kronor att använda hos butikerna som är medlemmar i näringslivsföreninigen iTorsby.

Två andrapris – ett fat var, av Liesbeth Singeling, Stilling Glas & Textil i Bograngen
Det två andrapriserna består av ett glasfat på ca 40 cm i diameter, lokalt tillverkat av Liesbeth Singeling på Stillning Glas & Textil i Bograngen.

- De nomineringsförslag vi fått in till Skillnadpriset de senaste åren har främst bestått av ideella föreningar och individer, vilket bidragit till att vi tänkt om när det gäller vilka som ska kunna nomineras och vinna Skillnadpriset. Det i kombination med att alla företagare i området Torsby kommun har chans att vinna priset som Årets Företagare via föreningen Företagarna i Torsby, fick oss i juryn att tänka om när det gäller Skillnadprisets kategorier, säger Anna Sahlström Mirkovic, en av jurymedlemmarna för Skillnadpriset och vd på Sahlströmsgården i Torsby

- Det goda och fina vi upplever när vi människor engagerar oss för varandra på olika vis kan bidra till att allas vår vardag blir lite snällare, tryggare och gladare. Skillnadpriset går nu in på sitt femte år och är ett bra sätt att synliggöra och uppmärksamma det goda i att göra positiv skillnad för varandra, säger Anna-Lena Carlsson, vd på Tuab, tillika jurymedlem för Skillnadpriset.

Nominering, röstning och prisutdelning, mer info på torsby.se
När nomineringsperioden är slut överlägger juryn de inkomna förslagen och finalister till de båda kategorierna tas fram, därefter offentliggörs finalisterna och är det dags för allmänheten att rösta fram en vinnare från respektive kategori. Juryn består av representanter från Torsby kommun, Tuab och näringslivsföreningen iTorsby. Skillnadpriset delas ut på Syssleträffen den 5 november. Mer info finns på torsby.se/skillnadpriset

För mer information, kontakta
Anna-Lena Carlsson, vd, Torsby Utveckling AB (Tuab)
E-post: anna-lena.carlsson@torsby.se
Mobil: 076-816-57 42


Om Torsby kommun

Torsby kommun i Värmland ger dig stora möjligheter till en rik fritid hela året. Här kan du bo bra till en rimlig kostnad och det är nära till naturen. Det är två timmar till Oslo och flygförbindelser med hela världen. På plats i kommunen finns Torsby flygplats som har två avgångar per dag Torsby-Arlanda. Vi är 11 000 invånare i kommunen, 1 700 företag och vi har ca 1,2 miljoner gästnätter i kommunen varje år.