2019-01-31 07:16Pressmeddelande

Torsbys elever lär sig arbetsmarknadskunskap

Illustrationsbild hämtad från https://pixabay.com / pixabay LicenseIllustrationsbild hämtad från https://pixabay.com / pixabay License

Torsdagen den 31 januari kommer Handelskammaren Värmland till Torsby med konceptet Arbetsmarknadskunskap. Under dagen kommer de hålla inspirationsföreläsningar med elever på högstadiet Frykenskolan. Detta är första tillfället som Handelskammaren Värmland kommer till Torsby, 14 februari kommer de till Frykenskolan igen och 5 mars besöker de Kvistbergsskolan.

- Kompetensförsörjning är en av våra viktigaste frågor – var ska vårt näringsliv hämta sin arbetskraft från i framtiden? Vi vill tillsammans med Handelskammaren Värmland visa på arbetsmöjligheter i Torsby kommun och Värmland. Vi kommer också prata om hur det är att vara en del av arbetslivet, med kollegor och ansvar, säger Ingela Bönström Brusgård, näringslivsutvecklare, Torsby utveckling AB.

Det är tre inspirationsföreläsningar första tillfället, 60 minuter och de sker klassvis. Inspiratörer för dagen är Emma Jakobsson från Handelskammaren och Christian Fryklund, platschef på bygghandeln AB Karl Hedin i Torsby och ordförande i näringslivsföreningen iTorsby.

- Vi har tre tillfällen planerade i Torsby nu, men vår förhoppning är att det här ska bli något återkommande och som även gymnasieelever ska få ta del av, säger Mikael Björemo, projektledare för Arbetsmarknadskunskap Värmland/Åmål.

Media hälsas varmt välkommen, meddela oss gärna om ni kommer, så planerar vi in det i vårt schema för dagen. Har ni inte möjlighet att delta, men vill ha material/bilder från dagen – hör av er!

Datum: Torsdag 31 januari
Tid och plats: Frykenskolan, Torsby
Lektion 1: 09.00-10.00 (klass 8A, sal 13)
Lektion 2: 10.15-11.15 (Klass 8B, sal 13)
Lektion 3: 12.15-13.15 (Klass 8C, sal 13)

Kontaktpersoner:
På plats på Frykenskolan finns Emma Jakobsson, Handelskammaren Värmland,
tfn: 073-775 43 64, Lena Rattfelt, SYO, Frykenskolan och Kvistberget tfn: 070-261 03 10
Övriga frågor: Emelie Röjeskog, kommunikatör, Torsby kommun, 070-237 94 31

Vad är Arbetsmarknadskunskap?
Många unga saknar tillräcklig kunskap om var jobben finns och vilka vägar som leder till dem. Därför har arbetsgivare från näringslivet, kommunerna och Region Värmland gått samman för att öka ungas kunskap om framtidens arbetsmarknad. Genom inspirationsföreläsningar kommer 21 000 högstadie- och gymnasieelever att få lära sig mer om sina framtida jobbmöjligheter.

- Vi har redan idag ett stort antal bristyrken. Det här är en utmaning för så väl privata som offentliga arbetsgivare, en utmaning som bara växer. Genom Arbetsmarknadskunskap kan vi höja ungas kunskap om var jobben finns, nu och i framtiden, och vilka vägar som leder till de här jobben. Det ger regionens arbetsgivare större möjlighet att tillgodose sitt framtida kompetensbehov och ökar ungas chans att få jobb efter studierna, säger Karolina Nilsson, ansvarig kompetensförsörjning Handelskammaren Värmland.Om Torsby kommun

Torsby kommun i Värmland ger dig stora möjligheter till en rik fritid hela året. Här kan du bo bra till en rimlig kostnad och det är nära till naturen. Det är två timmar till Oslo och flygförbindelser med hela världen. På plats i kommunen finns Torsby flygplats som har två avgångar per dag Torsby-Arlanda. Vi är 11 000 invånare i kommunen, 1 700 företag och vi har ca 1,5 miljoner gästnätter i kommunen varje år.


Kontaktpersoner

destinationsutvecklare, Torsby kommun
Emelie Röjeskog