2022-02-09 11:01Pressmeddelande

Torsbyflyget återgår till ordinarie flygtidtabell den 21 februari

Torsby flygplats. Ankomsthallen. Foto: Ulrika AnderssonTorsby Flygplats ankomsthallenTrafikverket meddelar att linjeflyget Torsby – Hagfors – Arlanda återgår till den ordinarie tidtabellen från och med måndag 21 februari.

Flygbolaget Amapola, som trafikerar linjen Torsby – Hagfors – Arlanda har sedan slutet av april 2021 flugit enligt en reducerad tidtabell, på grund av pandemin.

Tur och retur Torsby – Arlanda två gånger varje vardag dag
Vi kan nu meddela att från och med måndagen den 21 februari återgår flygtrafiken till ordinarie tidtabell, vilket innebär att de efterfrågade tur & retur-resorna mellan Torsby och Arlanda samma dag, åter är möjliga för såväl näringslivet som för privatpersoner.

- Ja, vi välkomnar detta besked. Vi är otroligt glada för att vi inom kort återgår till den ordinarie flygtidtabellen, och hoppas nu att den här positiva återgången kommit för att stanna. Jag vet att detta är efterlängtat från näringslivet, säger Martin Berglund, flygplatschef i Torsby.

Snabbt och smidig resa och gratis parkering för alla resenärer
Linjeflyget Torsby – Hagfors – Arlanda används främst av det lokala, men också regionala näringslivet, eftersom det på ett snabbt och smidigt sätt tar dem till och från Arlanda, Stockholm och övriga världen. Flera företag och organisationer använder linjeflyget för att själva ta sig till möten och kunder i Stockholmsområdet, och flera av deras kunder nyttjar linjeflyget för att på ett lika snabbt och smidigt sätt besöka Torsby och Hagfors med omnejd. En enkel resa mellan Torsby och Arlanda (och vice versa) tar drygt en timme. Linjeflyget är ett värdefullt transportmedel som nyttjas även för privatpersoner. På Torsby och Hagfors flygplatser är det ett stenkast mellan gratis bilparkering och incheckning/terminalen.

Flygtidtabell & biljettbokning
www.amapola.nu
0770 – 790 700

För mer info om linjeflyget, kontakta
Martin Berglund, flygplatschef Torsby flygplats
E-post: martin.berglund@torsby.se
Tel: 070-398 83 76
www.torsbyflygplats.se


Om Torsby kommun

Torsby kommun i Värmland ger dig stora möjligheter till en rik fritid hela året. Här kan du bo bra till en rimlig kostnad och det är nära till naturen. Det är två timmar till Oslo och flygförbindelser med hela världen. På plats i kommunen finns Torsby flygplats som har två avgångar per dag Torsby-Arlanda. Vi är 11 000 invånare i kommunen, 1 700 företag och vi har ca 1,2 miljoner gästnätter i kommunen varje år.