2020-04-22 08:46Pressmeddelande

Torsby sommarskidskola ställs in

Arkivbild från ett träningspass under Torsby sommarskidskola 2019. Arkivbild från ett träningspass under Torsby sommarskidskola 2019.

Årets upplaga av Torsby sommarskidskola ställs in. Bakgrunden är att minska risken för spridningen av coronaviruset, Covid-19.

I och med regeringens beslut om förbud för arrangemang och offentliga tillställningar med över 50 personer ställs årets sommarskidskola in. Lägret skulle ha genomförts för skid- och skidskytteungdomar födda 2005, 2006 och 2007 innan midsommar, 14:e till 18:e juni.

Sommarskidskolan har de senaste åren lockat upp emot hundra deltagare från Mellansverige och vi ser det inte som något alternativ att köra i mindre grupper eller säga nej till deltagare.

Allra viktigast just nu i och med spridningen av Covid-19 är att vi alla tar ansvar och följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och ser till att göra allt för att minska smittspridningen, som att hålla avstånd och vara noga med hand- och hosthygien.

Torsby sommarskidskola är minst sagt traditionsrik - årets arrangemang är skulle ha blivit den 44:e i ordningen. Många skidåkare och skidskyttar har börjat sina idrottskarriärer på just denna sommarskidskola.

För mer info kontakta: Linda Bengtsson tfn 070-235 02 20 e-post: linda.bengtsson@edu.torsby.se

Bildtext:

Arkivbild från ett träningspass under Torsby sommarskidskola 2019.


Om Torsby kommun

Torsby kommun i Värmland ger dig stora möjligheter till en rik fritid hela året. Här kan du bo bra till en rimlig kostnad och det är nära till naturen. Det är två timmar till Oslo och flygförbindelser med hela världen. På plats i kommunen finns Torsby flygplats som har två avgångar per dag Torsby-Arlanda. Vi är 11 000 invånare i kommunen, 1 700 företag och vi har ca 1,5 miljoner gästnätter i kommunen varje år.