2022-04-12 09:23Pressmeddelande

Torsby sommarskidskola är tillbaka

Längdeleverna Hjalmar Berg och Elin Törnqvist i Torsbys fina träningsmiljö. FOTO: Ulrika Andersson. Längdeleverna Hjalmar Berg och Elin Törnqvist i Torsbys fina träningsmiljö. FOTO: Ulrika Andersson.

Torsby sommarskidskola är tillbaka

Nu kan ungdomar återigen rivstarta sommarträningen i Torsby. 12-16 juni arrangeras lägret för längdåkare och skidskyttar födda 2007 och 2008. 

Efter två års uppehåll på grund av corona kan det populära lägret i Torsby genomföras som vanligt i juni. Under fem dagar blir det en blandning av träningspass, som utvecklande skidåkning i Torsby skidtunnel, löpning och styrka. För skidskyttar ingår så klart även flera skjuttillfällen.

Anton Persson och Lovisa Modig är ledare

Deltagarna får också träffa elitåkare som representerat landslaget under den senaste säsongen. OS-meriterade Anton Persson och totalsegraren i Smart Energy Cup, Lovisa Modig, kommer att vara med som ledare och bland annat ge tekniktips.

Laktattest i testlabbet för födda 2007

För deltagare som är födda 2007 ingår laktattest i testlabbet vid Torsby skidtunnel. Via puls- och laktatmätning i samband med löpning på rullband får de veta sina pulszoner för att kunna optimera din träning.

Förutom att träna och få instruktioner av tränarna inom längd och skidskytte på Torsby idrottsgymnasium möter ungdomarna också nya vänner och får vara med på roliga aktiviteter.

– Det är ett toppentillfälle att få varierade pass i kombination med att ha kul med nya och gamla kompisar. Dessutom får deltagarna inblick i hur det fungerar på ett idrottsgymnasium, säger Luciën Sloof, tränare vid Torsby idrottsgymnasium längd.

Anmälan till Torsby sommarskidskola är öppen till och med 30 april. Begränsat antal platser.

Luciën Sloof e-post: lucien.sloof@edu.torsby.se, tfn: 073-094 73 95.

Läs mer på: www.stjerneskolan.se

Bildtext: Längdeleverna Hjalmar Berg och Elin Törnqvist i Torsbys fina träningsmiljö. FOTO: Ulrika Andersson.


Om Torsby kommun

Torsby kommun i Värmland ger dig stora möjligheter till en rik fritid hela året. Här kan du bo bra till en rimlig kostnad och det är nära till naturen. Det är två timmar till Oslo och flygförbindelser med hela världen. På plats i kommunen finns Torsby flygplats som har två avgångar per dag Torsby-Arlanda. Vi är 11 000 invånare i kommunen, 1 700 företag och vi har ca 1,2 miljoner gästnätter i kommunen varje år.

Kontaktpersoner

skribent, Torsby kommun
Linda Bengtsson