2020-03-20 16:12Pressmeddelande

Titti Norling byter TorsbyBadet mot äldreboendet Linden i coronatider

Titti Norling bäddar en säng på äldreboendet.Titti Norling har andra uppgifter på äldreboendet Linden än på TorsbyBadet. Foto: Maria Ivansson.

När TorsbyBadet, Sysslebäcksbadet och fritidsgårdarna stängde så kan personalen hjälpa till inom äldreomsorgen istället. Ett tiotal personer finns nu i den personalpool som förbereds för att rycka in när de behövs.

Onsdagen den 18 mars kl. 8.00 stängdes TorsbyBadet och Sysslebäcksbadet samt fritidsgårdarna Hole i Sysslebäck och Tranan i Likenäs. Detta för att minska risken för att sprida coronaviruset. Istället ska personalen, badvärdar och fritidsledare, gå in och arbeta inom äldreomsorgen.

Personal i Sysslebäck ska bistå Dalbygården och de i Torsby ska jobba på Linden och Lövenstrand.

Bygger upp personalpool

TorsbyBadet har fått funktionen som en sambandscentral där de ska bygga upp en personalpool. Fritidschef Kicki Velander jobbar med detta tillsammans med badhuschefen Peter Jonsson och fritidskonsulent Kristina Svensson.

- Vi håller just nu på att bygga upp en personalpool och än så länge är det bara personal från fritidsavdelningen som ingår, cirka tio badvärdar och fritidsledare. Men det kan utökas med personer även från andra verksamheter i kommunen, det beror på vilka beslut som fattas och behovet av vikarier, säger fritidschef Kicki Velander.

Byter simundervisning mot omvårdnad

När baden stängde fick personalen ge sig direkt ut på olika äldreboenden för att praktisera och lära sig nya arbetsuppgifter. Titti Norling är i vanliga fall badvärd på Torsbybadet där hon är simlärare och gyminstruktör med mera. På tisdagskvällen fick hon beskedet att på onsdagen skulle hon bege sig till äldreboendet Linden i Torsby. Idag är det ingen brist på personal just där, men Titti går bredvid och lär sig.

- Det känns bra att hjälpa till och göra samhällsnytta, vi får hjälpas åt helt enkelt i dessa tider, säger Titti Norling.

Hon får instruktioner av bl.a. Tommy Larsson som är undersköterska:

  • Just nu har vi ingen i personalen som är sjukskriven men läget är som det är, vi vet inte vad som händer framöver. Det känns bra att det finns extra personal som kan ställa upp när det behövs.

För mer information kontakta fritidschef Kicki Velander tfn 070-313 60 09.


Om Torsby kommun

Torsby kommun i Värmland ger dig stora möjligheter till en rik fritid hela året. Här kan du bo bra till en rimlig kostnad och det är nära till naturen. Det är två timmar till Oslo och flygförbindelser med hela världen. På plats i kommunen finns Torsby flygplats som har två avgångar per dag Torsby-Arlanda. Vi är 11 000 invånare i kommunen, 1 700 företag och vi har ca 1,5 miljoner gästnätter i kommunen varje år.