2020-07-22 08:24Pressmeddelande

Stjerneskolan arrangerar Torsbylägret

Skidåkning i Torsby Skidtunnel ingår självklart under ett läger i Torsby. Skidåkning i Torsby Skidtunnel ingår självklart under ett läger i Torsby.

Torsbylägret - för skidskyttar och längdåkare

Stjerneskolan Torsby idrottsgymnasium arrangerar Torsbylägret 11-14:e oktober 2020 för skidskyttar och längdåkare födda 2005 och 2006.

I mitten av oktober har ungdomar möjlighet att spetsa höstträningen med skidåkning i Torsby skidtunnel, skytte och härliga barmarkpass i Valbergsterrängen. Två pass skidåkning, skidgång, långpass och styrketräning är några av passen på programmet.

I och med att Torsby sommarskidskola blev inställd denna sommar, på grund av coronapandemin, har vi utökat det vi tidigare kallat ”Sökandedagar” och vänder oss till längdåkare och skidskyttar födda både 2005 och 2006.

Information om idrottsgymnasiet

Under fyra dagar får deltagarna lära känna Torsby idrottsgymnasium: skola,
specialidrottslärare, elever och träningsmiljö. Den som är intresserade av att söka idrottsgymnasium RIG (riksidrottsgymnasium) och NIU (nationell idrottsutbildning) kommer att få information om hur det går till.

- Vi kommer berätta om hur det är att kombinera studier med elitidrott på vårt idrottsgymnasium och tillsammans kollar vi in skolans lokaler och omgivning, säger Linda Bengtsson, en av specialidrottslärarna på Torsby idrottsgymnasium längd.

Självklart följer vi Folkhälsomyndighetens riktlinjer och utvecklingen av corona. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Läs mer på www.stjerneskolan.se/torsbylagret

Har du frågor eller vill anmäla dig? Du är varmt välkommen att höra av dig. E-posta Stjerneskolan.langd@edu.torsby.se.  Eller ring specialidrottslärare Linda Bengtsson, telefon 070-235 02 20. 

Sista anmälningsdag är 30 september. 

 

 

 

                                                                     


Om Torsby kommun

Torsby kommun i Värmland ger dig stora möjligheter till en rik fritid hela året. Här kan du bo bra till en rimlig kostnad och det är nära till naturen. Det är två timmar till Oslo och flygförbindelser med hela världen. På plats i kommunen finns Torsby flygplats som har två avgångar per dag Torsby-Arlanda. Vi är 11 000 invånare i kommunen, 1 700 företag och vi har ca 1,2 miljoner gästnätter i kommunen varje år.