2020-04-28 06:59Pressmeddelande

Skolmat till elever på Stjerneskolan

Skolmat till elever på Stjerneskolan

Undervisningen på Stjerneskolan i Torsby sker i huvudsak på distans via webbaserade lärplattformer. Så har det varit sedan Folkhälsomyndigheten kom med den rekommendationen den 17 mars.

Skolan har sedan en vecka öppet för små grupper av elever för prov och examinationer som inte kan genomföras via distansundervisning (efter regeringens förordningsändring som öppnar för vissa undantag i distansundervisningen). Öppningen har fungerat som planerat.

Även om det tillsvidare kommer att fortsätta vara på det här viset är det nu bestämt att eleverna inom kort ska erbjudas lunch.

- Från och med nästa vecka kommer elever vid Stjerneskolan som läser på distans att ha möjlighet att hämta matlådor, säger Peter Jonsson (S) barn- och utbildningsnämndens ordförande.

- Att vi inte kunnat erbjuda detta tidigare beror till stor del på att de har haft en hög frånvaro på kostavdelningen, fortsätter han.

Just nu pågår planering av hur utdelningen ska gå till rent praktiskt. Mer information om hur eleverna ska göra då de beställer sina matlådor kommer under veckan. Matsalen kommer fortfarande att vara stängd. 

 

Kontaktperson: rektor Anders Larsson telefon: 0560-163 03, 070-696 87 26  e-post: anders.larsson@torsby.se

 


Om Torsby kommun

Torsby kommun i Värmland ger dig stora möjligheter till en rik fritid hela året. Här kan du bo bra till en rimlig kostnad och det är nära till naturen. Det är två timmar till Oslo och flygförbindelser med hela världen. På plats i kommunen finns Torsby flygplats som har två avgångar per dag Torsby-Arlanda. Vi är 11 000 invånare i kommunen, 1 700 företag och vi har ca 1,2 miljoner gästnätter i kommunen varje år.