2022-06-09 07:44Pressmeddelande

Pressträff under Torsby sommarskidskola

Träning i skidtunneln är ett givet inslag på Torsby sommarskidskola som arrangeras av Stjerneskolan Torsby idrottsgymnasium. På bilden är skidskytteeleverna Wilma och Julia Björn. Träning i skidtunneln är ett givet inslag på Torsby sommarskidskola som arrangeras av Stjerneskolan Torsby idrottsgymnasium. På bilden är skidskytteeleverna Wilma och Julia Björn.

12 juni startar Torsby sommarskidskola 2022

Efter två års uppehåll på grund av coronapandemin kan vår populära sommarskidskola arrangeras som vanligt av Stjerneskolan Torsby idrottsgymnasium. Under fem dagar blir det en blandning av träningspass, som utvecklande skidåkning i Torsby Skidtunnel, löpning och styrka. För skidskyttar ingår även flera skjuttillfällen. Totalt kommer ett 60-tal skidskyttar och längdåkare födda 2007 och 2008 att rivstarta sommarlovsträningen hos oss.

Sprintträning med Anton Persson

Deltagarna får också träffa elitåkare som representerat landslaget under den senaste säsongen, som Anton Persson och Lovisa Modig. Skidskyttarna kommer också att lyssna på en digital föreläsning med OS-medaljörerna i skidskytte; Mona Brorsson och Linn Persson.

På måndagen den 13 juni blir det sprintträning i skidtunneln med Anton Persson och i samband med detta träningspass bjuds media in till pressträff. Under träningen finns det möjlighet att fota, se på träningen i tunneln och prata med deltagarna.

Välkomna på pressträff

Måndag 13 juni 9-10.30

Plats: Torsby Skidtunnel 

Självklart finns möjlighet att besöka oss under andra delar av veckan också, hör av er om önskemål i så fall.

Kontaktperson: Linda Bengtsson e-post: linda.bengtsson@edu.torsby.se tfn: 070-235 02 20.

 

 


Om Torsby kommun

Torsby kommun i Värmland ger dig stora möjligheter till en rik fritid hela året. Här kan du bo bra till en rimlig kostnad och det är nära till naturen. Det är två timmar till Oslo och flygförbindelser med hela världen. På plats i kommunen finns Torsby flygplats som har två avgångar per dag Torsby-Arlanda. Vi är 11 000 invånare i kommunen, 1 700 företag och vi har ca 1,2 miljoner gästnätter i kommunen varje år.