2022-04-13 07:06Pressmeddelande

Pressinbjudan: Torsby firar OS-medaljörer

Foto: Per DanielssonFoto: Per Danielsson

Torsdagen den 14 april blir det firande med pompa och ståt i Torsby centrum! OS-medaljörerna Linn Persson (SK Bore) och Mona Brorsson (Finnskoga IF) firas för sina framgångar på OS i Bejing 2022. Vi uppmärksammar också Moa Hansson som vann guld i sprint och Leo Johansson som blev silvermedaljör i 15 km klassisk stil båda vid U-23 VM samt Ludvig Berg som vann OS-brons i längdåkningssprint, fristil i Ungdoms-OS.

Malte Hallqvist är konferencier och leder programmet 13.00- ca 15.00 med inbjudna gäster. Bland annat får vi besök på scen av Olle Dahlin som är IBU president (International Biathlon Union), familjemedlemmar till medaljörerna, föreningar som vill hylla och Torsby kommun som vill visa sin uppskattning.

OS-bronslaget i skidskytte -92 (Mikael Löfgren, Leif Andersson, Tord Wiksten och Ulf Johansson) kommer också till Torsby och kommer få duellera mot framtidens stjärnor!

Det blir världspremiär av en nyskriven låt, hyllningar, konfettiregn – allt som tillhör en medaljfest. Vi hoppas på storpublik! 

Pressen hälsas varmt välkommen till Torsby

Önskar du/ni någon träff med någon av deltagarna eller har några andra frågor,  hör av er till Anna-Lena Carlsson, eventansvarig, 076-816 57 42, anna-lena.carlsson@torsby.se.Om Torsby kommun

Torsby kommun i Värmland ger dig stora möjligheter till en rik fritid hela året. Här kan du bo bra till en rimlig kostnad och det är nära till naturen. Det är två timmar till Oslo och flygförbindelser med hela världen. På plats i kommunen finns Torsby flygplats som har två avgångar per dag Torsby-Arlanda. Vi är 11 000 invånare i kommunen, 1 700 företag och vi har ca 1,2 miljoner gästnätter i kommunen varje år.