2018-11-28 07:00Pressmeddelande

Näringslivsdagar på Långberget 28-29 november

Torsby kommun har beviljats pengar av Tillväxtverket för att under en tre års period främja företagsklimatet och utvecklingen av kommunen. Torsby kommun är en av 36 kommuner som fått detta stöd av Tillväxtverket. 

Torsby kommuns näringslivsenhet och Torsby utveckling AB (Tuab) bjuder in alla politiker i Kommunfullmäktige och kommunstyrelsen till näringslivsdagar på Långberget i Sysslebäck 28-29 nov. 30 politiker har tackat ja till inbjudan och kommer att delta.

Syftet med dagarna är att politikerna ska lära känna näringslivet i kommunen och hur arbetet med företagsstöd kan se ut. De får bland annat lyssna till Handelskammaren i Värmland, Svenskt Näringsliv och Arbetsförmedlingen.

Det kommer även att vara tjänstemän från Torsby kommun som presenterar hur kommunen arbetar i olika frågor. Bland annat kommer Malin Jonsson, miljö- och byggchef prata om detaljplaner, eu-strateg Elisabeth Olsson och näringslivsutvecklare Ingela Bönström Brusgård pratar om beviljade medel från EU, staten och regionen och programmet hålls ihop av näringslivschef Eva Larsson och Tuabs VD Anna-Lena Carlsson som kommer berätta om näringslivet i kommunen.

- Att vi har möjlighet att samla våra politiker genom projektet känns som en fantastisk möjlighet, det hade inte varit möjligt utan stödet via Tillväxtverket. Vi ser mycket fram emot dagarna på Långberget, säger kommunalråden Ann-Katrin Järåsen och Anna-Lena Carlsson.

Som avslutning får vi besök av Anton och Fredrik från Ica Nära Likenäs Allköp som kommer berätta om sin resa som företagare, om sina framtidsplaner och hur det är att driva företag. En inspirationsföreläsning från verkligheten.

- Vi vill skapa en förståelse för arbetet med företagandet i kommunen och tar nu chansen att samla våra politiker för att prata om våra gemensamma frågor för utveckling av Torsby kommun. Företagen i vår kommun bidrar med skatteunderlag för att vi ska kunna fortsätta utveckla vår välfärd i kommunen, säger näringslivschef Eva Larsson.Om Torsby kommun

Torsby kommun i Värmland ger dig stora möjligheter till en rik fritid hela året. Här kan du bo bra till en rimlig kostnad och det är nära till naturen. Bara några timmars restid till Oslo och flygförbindelser med Stockholm-Arlanda. Vi är 11 000 invånare i kommunen, 1 700 företag och vi har ca 1,5 miljoner gästnätter i kommunen varje år.


Kontaktpersoner

destinationsutvecklare, Torsby kommun
Emelie Röjeskog