2023-09-21 11:28Pressmeddelande

Med sikte på framtiden, elever på företagsbesök 28–29 september

Framtidsdagarna på studiebesök hos Polisen 2022Framtidsdagarna på studiebesök hos Polisen 2022

Pressmeddelande/pressinbjudan

Nu är det dags för årets version av de uppskattade Framtidsdagarna för Kvistbergsskolan i Sysslebäck i Torsby kommun. Torsdag och fredag den 28–29 september kommer elever från åk 8 på Kvistbergsskolan tillsammans med lärare och näringslivsbolaget Torsby Utveckling AB att vara ute på två inspirerande framtidsdagar, med elva studiebesök hos privata företag och offentliga verksamheter i Klarälvdalen.

Företagsbesök inom olika branscher
Elevernas företagsbesök syftar till att de ska få en inblick i olika verksamheter och yrken. Näringsliv och skola önskar att visa eleverna på olika yrkesmöjligheter inför kommande gymnasieval, och informera om behovet av arbetskraft i många branscher. Företagen och verksamheterna visar och berättar om vilka yrken som är aktuella och kunskaper som är till fördel att ha för just deras företag eller verksamhet. Eleverna får möjlighet att bekanta sig med olika arbetsuppgifter och lära sig mer om den lokala arbetsmarknaden.

Studiebesök kommer ske på följande arbetsplatser/verksamheter
* Moelven Ransby Notnäs AB.
* Ransby Åkeri AB (timmertransporter).
* Nygrens Skogstransporter AB (skogsavverkning).
* Fryksdalens Sparbank.
* Räddningstjänsten, Ambulanssjukvården och Polisen, samtliga på brandstationen, Sysslebäck.
* Näckåns Energi AB (visning kraftstationen, solcellspark med mera).
* Eurocash Food AB  – Långflon Shoppingcenter.
* Gottebiten AB – Långflon Shoppingcenter.
* Sportringen Outlet AB – Långflon Shoppingcenter.

– Framtidsdagarna är viktig del i utbildningen och i gymnasievalet. Att få se en verklig arbetsplats på nära håll och höra inspirerande yrkesfolk berätta om sina yrken, ger eleverna insyn och kunskap som kan vara avgörande när de ska välja program på gymnasiet, säger studie- och yrkesvägledare Lena Rattfelt.

– Eleverna uppskattar företagsbesöken. Det är även givande för lärarna som kan återkoppla till besöken i undervisningen, säger rektor Madelene Cicek, Kvistbergsskolan.

Arrangörer
Framtidsdagarna arrangeras av Torsby kommun tillsammans med näringslivsbolaget Torsby Utveckling AB, TUAB, i samarbete med det privata och offentliga näringslivet.

Press och media är välkomna att delta på företagsbesöken
Vi hälsar press och media välkomna att delta på Framtidsdagarna eller valda delar av arrangemanget, och ber er i så fall kontakta Bente Andreasson, arbetsmarknadsstrateg på Tuab, för att boka in ert deltagande utifrån era önskemål.

Mer information
Bente Andreasson, arbetsmarknadsstrateg, TUAB
bente.andreasson@torsby.se
070-255 52 87


Om Torsby kommun

Torsby kommun i Värmland ger dig stora möjligheter till en rik fritid hela året. Här kan du bo bra till en rimlig kostnad och det är nära till naturen. Det är två timmar till Oslo och flygförbindelser med hela världen. På plats i kommunen finns Torsby flygplats som har två avgångar per dag Torsby-Arlanda. Vi är 11 000 invånare i kommunen, 1 700 företag och vi har ca 1,2 miljoner gästnätter i kommunen varje år.