2023-10-25 10:22Pressmeddelande

Klart för start - Jonair tar över Torsbyflyget fr om 27 oktober

I samband med att Jonair tar över linjetrafiken kommer sträckan att trafikeras med en för linjen ny typ av flygplan, en Beechcraft Super King Air B200. Foto: Jonair.I samband med att Jonair tar över linjetrafiken kommer sträckan att trafikeras med en för linjen ny typ av flygplan, en Beechcraft Super King Air B200. Foto: Jonair.

Från och med fredag 27 oktober tar det norrländska flygbolaget Jonair Affärsflyg över linjetrafiken till och från Torsby och Hagfors flygplatser. Jonair, som har sin bas i Umeå, vann Trafikverkets upphandling av linjen kommande fyraårsperiod, det vill säga till och med hösten 2027.

Nu på fredag den 27 oktober startar det nya flygbolaget Jonair sitt fyraåriga uppdrag att trafikera flyglinjen Torsby-Hagfors-Arlanda, och tar därmed över spakarna efter det nuvarande flygbolaget Amapola.

Ny typ av flygplan
I samband med flygbolagsbytet kommer sträckan att trafikeras med en för linjen ny typ av flygplan, en Beechcraft Super King Air B200, med 12 säten.

Eftermiddagsturen från Arlanda avgår en kvart senare fr o m 27 oktober
Tidtabellens avresetider ser i stort sett ut som tidigare, med undantag för en avgång, nämligen eftermiddagsturen från Arlanda, som från och med 27 oktober kommer att avgå kl. 18.30 istället för nuvarande 18.15 och därmed landa kl. 19.50 i Torsby.

Övriga nyheter från Arlanda framgår av biljetten och på Jonairs webbsida
I samband med att Jonair tar över linjeflyget mellan Torsby-Hagfors-Arlanda sker ytterligare några förändringar:
* Max bagagevikt inkl. handbagage är 20 kg.
* Inför avresa från Arlanda till Hagfors och Torsby: se biljett och info på www.jonair.se under rubriken "RESEINFO" (Före avgång – Jonair Affärsflyg) och (Mötesplats Arlanda – Jonair Affärsflyg) 

– Vi hälsar vår nya operatör och samarbetspartner Jonair välkommen. Vi har haft ett bra inledande samarbete sedan vi fick beskedet från Trafikverket om att Jonair tar vid efter Amapola. Vi har höga förväntningar på det nytillträdande flygbolaget, som är ett väletablerat bolag som flugit i över 50 år i Sverige. Jonair har ett mycket gott rykte på de flygplatser de opererar på och de har en imponerande regularitet på de flyglinjer de trafikerar, vilket är oerhört viktigt för att bibehålla resenärernas förtroende, säger Martin Berglund, flygplatschef Torsby Flygplats.

Sänkt frånpris på linjen fram till jul- och nyårsuppehållet 2023/2024
Sedan slutet av juli och fortfarande erbjuder Jonair ett antal enkelbiljetter vid varje avgång (både från Torsby och från Arlanda) för resor fram till årsskiftet, från 595 kr.

Kort fakta om Jonair
Utöver sträckan Torsby-Hagfors-Arlanda trafikerar Jonair även sträckan Sveg–Mora–Arlanda, Pajala–Luleå och Östersund–Umeå. Jonair grundades 1972 och firade 50 år som flygbolag 2022. 

 

 För mer information, vänligen kontakta

Jonair
www.jonair.se
E-post: support@jonair.se
Tel: 090-12 12 40

Torsby Flygplats
www.torsbyflygplats.se
Martin Berglund, flygplatschef Torsby flygplats
E-post: martin.berglund@torsby.se
Tel: 070-398 83 76


Om Torsby kommun

Torsby kommun i Värmland ger dig stora möjligheter till en rik fritid hela året. Här kan du bo bra till en rimlig kostnad och det är nära till naturen. Det är två timmar till Oslo och flygförbindelser med hela världen. På plats i kommunen finns Torsby flygplats som har två avgångar per dag Torsby-Arlanda. Vi är 11 000 invånare i kommunen, 1 700 företag och vi har ca 1,2 miljoner gästnätter i kommunen varje år.