2022-06-01 16:16Pressmeddelande

Framtidsdagar i Torsby – fortsatt satsning på högstadieelever

Eva Larsson, näringslivschef Torsby kommun, tillsammans med Ingela Bönström Brusgård, näringslivsutvecklare TuabEva Larsson, näringslivschef Torsby kommun, tillsammans med Ingela Bönström Brusgård, näringslivsutvecklare Tuab, planerar de sista detaljerna inför tvådagars resan med studiebesök tillsammans med Frykenskolans elever årskurs 8. Foto: Annette...

Nu är det dags igen för ”framtidsdagar” för alla elever i årskurs 8 i Torsby kommun! Den här gången är dagarna uppdelade, så Frykenskolan gör sina studiebesök under vårterminen och Kvistbergsskolan på höstterminen.

Frykenskolan har 94 elever i fyra klasser i åk 8 och de ska, tillsammans med lärare, genomföra studiebesök hos privata företag och offentliga verksamheter runt om i Torsby tätort under två dagar, den 2 - 3 juni.

De företag/verksamheter som eleverna ska bussas runt till är Moelven Notnäs, Note, Räddningstjänsten, Vestre, Torsby sjukhus, Torverk, Coop och Torsby kommun HR avdelningen. Meningen är att eleverna ska få en inblick i verksamheterna.

Per Bengtsson, produktionschef på Moeleven Notnäs säger ” Budskapet som vi vill att 14-åringarna ska ha med sig efter studiebesöket hos oss, är att det finns många olika kategorier av spännande jobb på Moelvens sågverk i Torsby och Ransby.  Man kan arbeta i produktionen som tekniker, operatör eller elektriker. Det finns också arbeten med skogsavverkning eller som chaufför, med administration eller som säljare. Det finns många spännande yrken att välja mellan!”

Thomas Stjerndorff, kommundirektör i Torsby kommun påpekar att ”Vår ambition med en satsning med tydlig koppling mellan skola/näringsliv ökar möjligheterna för en hållbar kompetensförsörjning över tid och en bättre matchning på framtidens arbetsmarknad.”

Dagarna arrangeras av Torsby kommun tillsammans med Tuab, i samarbete med det privata och offentliga näringslivet.

Kontaktpersoner för reportage eller intervjuer

Om det finns önskemål om att göra reportage/intervju under framtidsdagarna, delta vid något företagsbesök eller på annat sätt uppmärksamma satsningen, så ber vi er kontakta undertecknad för att boka in lämplig dag och tid.

Eva Larsson, näringslivschef Torsby kommun, eva.larsson@torsby.se 070-212 54 57

Ingela Bönström Brusgård, näringslivsutvecklare Tuab, ingela.bonstrom.brusgard@torsby.se, 076-801 61 75Om Torsby kommun

Torsby kommun i Värmland ger dig stora möjligheter till en rik fritid hela året. Här kan du bo bra till en rimlig kostnad och det är nära till naturen. Det är två timmar till Oslo och flygförbindelser med hela världen. På plats i kommunen finns Torsby flygplats som har två avgångar per dag Torsby-Arlanda. Vi är 11 000 invånare i kommunen, 1 700 företag och vi har ca 1,2 miljoner gästnätter i kommunen varje år.