2023-05-23 14:15Pressmeddelande

Framtidsdagar för årskurs 8 i Torsby

Utsidan av Vestres fabrik i TorsbyUtanför Vestres fabrik i Torsby från ett tidigare studiebesök.

Studiebesök inom olika branscher 25 och 26 maj 

Tuab och Torsby kommun arrangerar tillsammans med skolan, även i år Framtidsdagar för alla elever i årskurs 8.

Samarbete mellan skola och näringsliv är värdefullt, inte minst för att säkra framtida kompetensförsörjning. Företagsbesök är en viktig del i elevernas utbildning och även inför gymnasievalet.

Fyra klasser från Frykenskolan gör åtta företagsbesök under två dagar. Eleverna bussas runt i omgångar, med två besök på förmiddagen och två besök på eftermiddagen.

Att få se en verklig arbetsplats på nära håll och höra inspirerande företagare och anställda berätta om sina yrken, ger eleverna insyn och kunskap som kan vara avgörande när de ska välja program på gymnasiet.

Torsdag 25 maj besöker vi:

  • Torsby sjukhus
  • Fryksdalens Bil
  • Vestre
  • Moelven Skog

Fredag 26 maj besöker vi:

  • Note
  • Torverk
  • Toria
  • Räddningstjänsten

Vi välkomnar media till företagsbesöken
Om media önskar göra reportage under framtidsdagarna, delta vid något företagsbesök eller på annat sätt uppmärksamma detta, är ni välkomna att kontakta Ingela Bönström Brusgård, näringslivsutvecklare Tuab eller Bente Andreasson, arbetsmarknadsstrateg, Tuab för att boka in lämplig dag och tid.

Kontaktpersoner:
Ingela Bönström Brusgård, näringslivsutvecklare TUAB, ingela.bonstrom.brusgard@torsby.se, 076-801 61 75

Bente Andreasson, arbetsmarknadsstrateg, TUAB
bente.andreasson@torsby.se, 070-255 52 87Om Torsby kommun

Torsby kommun i Värmland ger dig stora möjligheter till en rik fritid hela året. Här kan du bo bra till en rimlig kostnad och det är nära till naturen. Det är två timmar till Oslo och flygförbindelser med hela världen. På plats i kommunen finns Torsby flygplats som har två avgångar per dag Torsby-Arlanda. Vi är 11 000 invånare i kommunen, 1 700 företag och vi har ca 1,2 miljoner gästnätter i kommunen varje år.