2019-05-27 15:24Pressmeddelande

Först ut på årets Torsbykalas är Brolle & Million Dollar Quartet

Collage med porträtt på tre personer, Sebastian Walldén, Brolle och Malte Hallquist.Brolle, Sebastian Walldén och Malte Hallquist är några av de som medverkar på Torsbykalaset i sommar, 10-13 juli.

Förberedelserna pågår för fullt inför Torsbykalaset 2019, som för tredje året i rad arrangeras av Torsby kommun i samarbete med näringslivsföreningen iTorsby. I år pågår kalaset i hela fyra dagar, onsdag 10 juli – lördag 13 juli, och bjuder på musik, skratt, aktiviteter och andra trivsamheter för hela familjen och släkten i Herrgårdsparken i centrala Torsby.


Onsdag 10 juli, Rockkalaset

Först ut är Rockkalaset på onsdagkväll, med ingen mindre än Brolle och hans band Million Dollar Quartet, och förbandet The Troutmen från Torsby.

Torsdag 11 juli, Humor- & allsångskalaset
Under Humor- & allsångskalaset på torsdagkväll gästas Herrgårdsparken av bland annat Malte Hallquist och Rådomskabarén. Under dagen på torsdag kommer Friskis & Svettis, 60 grader Nord och Puls Torsby att hålla gratis tränings- och yogapass i Herrgårdsparken.

Fredag 12/7, Barnkalaset
På fredag är det dags för Barnkalaset, då naturligtvis hela familjen är välkommen. Det blir bland annat fisketävling och skattjakt. Scouterna i Torsby visar hur man kan bygga ett kök i naturen. Fredagens kalas kommer att innebära massor av roligheter under dagen i Herrgårdsparken och Sebastian Walldén, förra årets Idolvinnare, uppträder på kvällen.

Lördag 13/7 Irländska kalaset
På lördag blir det irländska kalaset med gruppen Irish Rumble, som är en fin blandning av några av medlemmarna från Dublin Fair, Shamrock och Paddy Power på stora scenen på kvällen. På dagen blir det bland annat loppis och melodikryss.

Gratis entré och aktiviteter dagtid
Alla aktiviteter och entréer är gratis under dagtid. Serveringstält med mat och dryck varje dag och kväll i Herrgårdsparken. Trubadur/musikkvällar i serveringstältet på onsdag och torsdag.

Mer info om Torsbykalasets alla trivsamheter och artister uppdateras kontinuerligt på www.visittorsby.se

 

  • Ja, nu är vi mitt i förberedelserna för årets Torsbykalas. Nytt för i år är att alla aktiviteter och uppträdanden kommer att ske i Herrgårdsparken, både dagtid och kvällstid. Herrgårdsparken är en fin och trivsam grön oas och utgör en perfekt inramning till eventet, för såväl ung som äldre. Alla fyra kalasen har sitt eget tema med olika aktiviteter och målgrupper, och vi kommer att erbjuda hela familjen och släkten ett skiftande och livat utbud på årets Torsbykalas, säger projektledare André Liljemark.

 

  • Det är fantastiskt roligt med ett så varierat Torsbykalas, och så häftigt att vi i år kan erbjuda ett fyradagarskalas. Det är alltid en utmaning med evenemang som ska attrahera en bred publik. Jag tycker att arrangörsgruppen har fått till en bra variation samtidigt som man tagit hänsyn till kringliggande arrangemang, för att inte konkurrera om samma publik, säger Christian Fryklund, ordförande, näringslivsföreningen iTorsby.

 

  • Vi är stolta över att vi har ett så fint och gott samarbete med det lokala förenings- och näringslivet. Att vi alla drar våra strån till stacken och är delaktiga i arbetet innan, under och efter ett event som det här är själva nycken till att vi kan arrangera såna här uppskattade evenemang som till exempel Torsbykalaset och Syssleträffen, för såväl kommuninvånare som besökare från övriga Värmland och Sverige. Vi vet också att Torsbykalaset gästas av besökare från vårt grannland i väst, vilket vi naturligtvis också är mycket glada för, säger kommunalråden Ann-Katrin Järåsen och Anna-Lena Carlsson samstämmigt.

 

För mer information, vänligen kontakta

Projektledare André Liljemark
andre.liljemark@torsby.se
Mobil: 073-097 39 37

 


Om Torsby kommun

Torsby kommun i Värmland ger dig stora möjligheter till en rik fritid hela året. Här kan du bo bra till en rimlig kostnad och det är nära till naturen. Det är två timmar till Oslo och flygförbindelser med hela världen. På plats i kommunen finns Torsby flygplats som har två avgångar per dag Torsby-Arlanda. Vi är 11 000 invånare i kommunen, 1 700 företag och vi har ca 1,5 miljoner gästnätter i kommunen varje år.