2022-08-04 18:20Pressmeddelande

Felaktigt påstående kring Svensk Bilprovning stängning av sin station i Sysslebäck

Man tittar under huven på en bil, gör noteringarGenrebild på testning av en bild.

Torsby kommun och Svensk Bilprovning beklagar och dementerar det inslag som sändes i SVT Värmlandsnytt torsdag morgon 4 augusti. Inslaget hävdar att Bilprovningen i Sysslebäck stänger på grund av att man inte lyckats komma överens om ett nytt avtal med hyresvärden. Hyresvärd är Torsby kommun.

Finns ingen konflikt

Cecilia Blom Hesselgren, kommunikationschef Svensk Bilprovning, beklagar det felaktiga påståendet och har bett SVT göra en rättelse. Någon konflikt, som SvT påstår, mellan hyresvärden och hyresgästen har aldrig förekommit.

– Stationen har under flera år gått med förlust. Vi har försökt se på flera alternativ för att få stationen lönsam, men tyvärr inte kommit fram till någon försvarbar lösning. Stängningen beror inte på hyreskontraktet, säger Cecilia. 

Lars Lundberg, fastighetschef Torsby kommun, bekräftar att dialogen med Svensk Bilprovning alltid varit bra. Kommunen har erbjudit förhandling kring möjlighet till reducering av hyran, men trots detta fattade Svensk Bilprovning beslut om nedläggning under mars månad och företaget kommer att avveckla stationen i slutet av året.

Annan bilprovning intresserad

Det finns förhoppningar om att en ny aktör kommer att öppna bilprovning i norra Värmland. Sedan bilprovningsmonopolet upphörde (år 2010) finns flera företag inom verksamhetsområdet. – Vi har haft besök av en aktör som är intresserad av att etablera bilprovning i Norra Värmland, bekräftar Eva Larsson, näringslivschef Torsby kommun näringslivschef. I dagsläget kan vi inte säga mer, men lovar att återkomma med mer information under hösten.

Kontaktpersoner:

Lars Lundberg
Fastighetschef, Torsby kommun
Tfn: 073-045 30 01 (mobil)
Tfn: 0560-160 00 (vx)
E-post: lars.lundberg@torsby.se

 

Eva Larsson
Näringslivschef, Torsby kommun
Tfn, 070-212 54 57
E-post: eva.larsson@torsby.seOm Torsby kommun

Torsby kommun i Värmland ger dig stora möjligheter till en rik fritid hela året. Här kan du bo bra till en rimlig kostnad och det är nära till naturen. Det är två timmar till Oslo och flygförbindelser med hela världen. På plats i kommunen finns Torsby flygplats som har två avgångar per dag Torsby-Arlanda. Vi är 11 000 invånare i kommunen, 1 700 företag och vi har ca 1,2 miljoner gästnätter i kommunen varje år.