2021-05-05 18:57Pressmeddelande

Dags att nominera till Skillnadpriset 2021

Att göra positiv skillnad för någon, några eller för många människor bidrar till att bra känslor dröjer sig kvar, hos alla inblandade. Torsby kommun, Tuab och näringslivsföreningen iTorsby ber nu allmänheten att nominera en förening, ett företag, en organisation, en grupp människor eller en individ som de tycker gjort positiv skillnad i stort eller smått, till det ärofyllda Skillnadpriset 2021. Den/de nominerade ska vara verksam i området Torsby kommun.
Nomineringsperioden startar torsdag 6 maj och pågår hela sommaren - fram till och med söndag 22 augusti. 
 

Vill hylla och lyfta det värdefulla i att göra positiv skillnad
Skillnadpriset delas i år ut för tredje gången av Torsby kommun, Tuab ochnäringslivsföreningen iTorsby och syftar till att hylla det värdefulla i att göra positiv skillnad, i stort eller smått. Det ärofyllda Skillnadpriset består av, förutom äran, ett presentkort på 5000 kr giltigt hos de butiker som är anslutna till näringslivsföreningen iTorsby och en statyett som är tillverkad hos The Wood Region i Sysslebäck. 

 
 

Så här kan allmänheten skicka in sina nomineringar
På Torsby kommuns webbsida finns ett formulär att fylla i och skicka in. Den som vill kan skicka sin nominering med e-post till skillnadpriset@torsby.se eller med vanlig post till Torsby kommun, 1. Kommunkansliet, 685 80 Torsby. Alternativt lämnas skriftligt till receptionen, kommunhuset i Torsby eller Samverkanskontoret i Sysslebäck. Det går också bra att lägga nomineringsbidragen i brevlådan vid någon av entréerna.

 

- Av antalet nominerade och den feedback vi fått tidigare år förstår vi att priset är uppskattat och värdefullt, både för de som gör skillnad och för de som upplever skillnaden. Det känns ju extra viktigt att sätta fingret på det som är bra och positivt nu i pandemitider, när vardagen blivit så förändrad för oss alla. Om det funkar ur pandemisynpunkt kommer vi att arrangera Syssleträffen till hösten, då priset ska delas ut under festliga former. Vi följer såklart folkhälsomyndighetens rekommendationer och ifall coronaviruset fortsatt hindrar att vi ses i större folksamlingar när det är dags för Syssleträffen, så ordnar vi en festlig prisutdelning på annat sätt och vid ett annat tillfälle säger Anna-Lena Carlsson, vd på Tuab. 

Processen från nominering till prisutdelning 2021
 • Under perioden 6 maj - 22 augusti 2021 kan allmänheten lämna in nomineringar.

 • Vecka 35/2021 sammanställs de inkomna nomineringarna och tre finalister tas fram av juryn, som består av representanter från Torsby kommun, Tuab och företagarföreningen iTorsby.

 • Vecka 37/2021 offentliggörs de tre utvalda finalisterna med tillhörande motiveringar.

 • Under perioden 16 september - 17 oktober 2021 är det dags för allmänheten att rösta fram den finalist de vill ska vinna årets Skillnadpris.

 • Priset delas ut på Syssleträffen i GA-hallen i Sysslebäck under festliga former, lördagen den 6 november, om folkhälsomyndigheten och pandemin tillåter. Om pandemin fortfarande hindrar att människor träffas i större grupper delas priset ut på annat sätt och vid ett annat tillfälle. 

  Kontaktperson
  Tuabs vd, Anna-Lena Carlsson, anna-lena.carlsson@torsby.se tfn 076-816 57 42

   

 

 


Om Torsby kommun

Torsby kommun i Värmland ger dig stora möjligheter till en rik fritid hela året. Här kan du bo bra till en rimlig kostnad och det är nära till naturen. Det är två timmar till Oslo och flygförbindelser med hela världen. På plats i kommunen finns Torsby flygplats som har två avgångar per dag Torsby-Arlanda. Vi är 11 000 invånare i kommunen, 1 700 företag och vi har ca 1,2 miljoner gästnätter i kommunen varje år.