2019-06-03 16:03Pressmeddelande

Brons till Torsby kommun som Sveriges bästa elbilskommun

Kommundirektör Thomas Stjerndorff tar emot bronsdiplomet om Sveriges bästa elbilskommunKommundirektör Thomas Stjerndorff tar emot bronsdiplomet om Sveriges bästa elbilskommun

Måndagen den 3 juni mottog vi priset i Stockholm av energi- och digitaliserings-minister Anders Ygeman. På plats var kommundirektör Thomas Stjerndorff och miljö- och byggchef Malin Jonsson.

Motiveringen för Torsbys tredjeplats: Påvisar att trots att man är en landsortskommun kan gå före i omställningen mot en klimatneutral fordonsflotta.

  • Vi är glada att vårt arbete med bland annat utbyggnad av laddstationer över hela vår stora kommun även ger genomslag i att vi mottar pris och får uppmärksamhet på det viset, säger kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen. Vi kommer att jobba vidare utifrån vår hållbarhetsstrategi och ser fram emot än mer verkställighet inom detta område.

Årets finalister i kategorin kommun var Torsby, Uddevalla, Eskilstuna, Vingåker och Kungsbacka. Det finns också en kategori som heter företag och organisationer, där är Lidl, Södra skogsägarna, Bright, Alpina VM 2019 i Åre och Östersund Skidskytte-VM finalister.

Vann bland kommunerna gjorde Kungsbacka, på silverplats var det Eskilstuna och hedrande bronsplats till Torsby kommun.

Det är för vårt arbete tillsammans med företaget Näckåns Energi med att bygga upp en laddstationsinfrastruktur runt om i kommunen som vi blivit finalister. Torsby är Torsby är idag en av Sveriges laddstolptätaste kommuner räknat per invånare (42,7 laddpunkter per 10000 capita kommuninvånare) och Sverigeledande i uppbyggnaden av ett klimatsmart fossilfritt land.

Det är Power Circle, en intresseorganisation inom elkraftsbranschen, som tillsammans med Fortum Charge & Drive, 2030-sekretariatet och Dagens Samhälle som delar ut priset.

Mer info

*    www.torsby.se/laddstationer

*    www.torsby.se/miljomalsprogram

Kontaktpersoner


Om Torsby kommun

Torsby kommun i Värmland ger dig stora möjligheter till en rik fritid hela året. Här kan du bo bra till en rimlig kostnad och det är nära till naturen. Det är två timmar till Oslo och flygförbindelser med hela världen. På plats i kommunen finns Torsby flygplats som har två avgångar per dag Torsby-Arlanda. Vi är 11 000 invånare i kommunen, 1 700 företag och vi har ca 1,5 miljoner gästnätter i kommunen varje år.