2022-12-02 12:29Pressmeddelande

Besikta Bilprovning tar över verksamheten i Sysslebäck

Vy över dalen

Besikta Bilprovning fortsätter att växa och utökar nu sitt stationsnät med en ny besiktningsstation i Sysslebäck. Stationen väntas öppna i mars 2023. Efter att Svensk Bilprovning i oktober 2022 valt att upphöra med sin verksamhet på orten har nu Besikta Bilprovning fått möjligheten att fortsätta driva verksamheten. Stationen kommer hålla öppet några dagar i veckan och kommer ta emot fordon upp till 3500 kg.

Med fler än 190 besiktningsstationer runt om i landet har Besikta Bilprovning Sveriges största stationsnät och planerar öppna flera nya stationer – denna gång i Sysslebäck. För boende i området innebär detta att Besikta tryggar Sysslebäcks tillgång till en nära besiktning och skapar därmed även fler arbetstillfällen.

- ”Nu är vi i hamn med ett hyresavtal i den lokal där det tidigare var bilbesiktning i Sysslebäck. Vi har haft en fantastisk dialog med Besikta och det känns bra att vi nu är i hamn med avtalet och att det till det skapas nya arbetstillfällen”, säger Eva Larsson, näringslivschef, Torsby kommun.

- ”Vi är väldigt glada att Besikta väljer att göra denna satsning i Norra Värmland. Det betyder mycket för utvecklingen för invånarna i området, en unik satsning för glesbygden”, säger Tomas Stjerndorff, kommundirektör Torsby kommun

Den nya besiktningsstationen kommer att ta emot personbilar, MC, husvagnar, lätta lastbilar och släpvagnar upp till 3500 kg för kontrollbesiktningar och efterkontroller. Stationen kommer erbjuda olika tilläggstjänster för de kunder som önskar en extra grundlig genomgång av bilen. Som på alla Besiktas stationer erbjuds möjlighet till både tidsbokning och drop-in.

- När nu statligt ägda Svensk Bilprovning valde att lämna ännu en landsortsetablering öppnades en möjlighet för oss. Vi är glada för att vi fick chansen, genom ett väldigt bra samarbete med Torsby kommun. Med 196 aktiva stationer, varav många finns på mindre orter, tror vi att vi har helt rätt förutsättningar för att kunna driva den här fina stationen vidare på ett sätt som blir bra både för kunder och medarbetare. Vi brukar vara väldigt välkomna när vi etablerar oss, och det har vi definitivt känt även i Sysslebäck”, säger Daniel Hjortström, VD på Besikta Bilprovning.

Den nya stationen kommer att öppna på Industrivägen 8 i Sysslebäck under mars 2023. För mer information, besök besikta.se

För mer information:

Daniel Hjortström, VD, Besikta
Daniel.hjortstrom@besikta.se

Thomas Stjerndorff
Kommundirektör, Torsby kommun
thomas.stjerndorff@torsby.se
tfn: 070-344 45 67

Pressmeddelande från Besikta: Besikta Bilprovning storsatsar i glesbygden – tar över verksamhet i Sysslebäck | Besikta Bilprovning i Sverige AB (mynewsdesk.com)Om Torsby kommun

Torsby kommun i Värmland ger dig stora möjligheter till en rik fritid hela året. Här kan du bo bra till en rimlig kostnad och det är nära till naturen. Det är två timmar till Oslo och flygförbindelser med hela världen. På plats i kommunen finns Torsby flygplats som har två avgångar per dag Torsby-Arlanda. Vi är 11 000 invånare i kommunen, 1 700 företag och vi har ca 1,2 miljoner gästnätter i kommunen varje år.