2019-01-15 09:16Pressmeddelande

21,5 miljoner i lokal handel med ”TorsbyTuren”

14 328 stämpelkort till ett motsvarande värde av 21,5 miljoner kronor har lämnats in i 2018 års upplaga av TorsbyTuren! Lördagen den 12 januari var det den sista dragningen i tävlingen och därmed raderades rekordet sedan förra året på 18 miljoner i lokal handel.

TorsbyTuren är en tävling som går ut på att samla granar i sina lokala butiker. Man får en gran i sitt stämpelkort per hundring som man handlar för i butiker anslutna till näringslivsföreningen iTorsby. När man fyllt sitt kort (15 granar på varje kort) lämnar man in det och deltar i utlottning av presentkort och fruktkorgar. Totalt är det 23 000 kr som lottas ut. Man får stämpla och lämna in hur många kort man vill och så ska man också svara rätt på kunskapsfrågan som finns på talongen. Tävlingen pågick mellan 1 nov 2018-12 jan 2019.

- "Man blir helt överväldigad av alla inlämnade kort och det engagemang både butiker och kommuninvånare/besökare har visat för TorsbyTuren! 21,5 miljoner är en fin siffra att redovisa – och då vet vi ju också att det är många fler som handlar och av olika anledningar inte lämnar in kort", säger Christian Fryklund, ordförande iTorsby.

Initiativet med TorsbyTuren startades i centrumprojektet ”BID” under 2017 och att fler nu väljer att delta och lämna in kort ser Torsby kommuns näringslivschef Eva Larsson som väldigt positivt och gynnsamt för handeln.

- "Förhoppningsvis har fler fått upp ögonen för att om man vill ha kvar sina lokala butiker imorgon, måste man handla i butikerna idag. Det kanske också var enklare med konceptet i år, eftersom vi körde det förra året också, man kände igen det. Det känns väldigt kul att det blev lyckat!"

För mer information, kontakta:
Christian Fryklund, ordförande i Torsby
tfn 010-47 413 25
www.itorsby.se

Eva Larsson, näringslivschef Torsby kommun
tfn 070-212 54 57
www.torsby.seOm Torsby kommun

Torsby kommun i Värmland ger dig stora möjligheter till en rik fritid hela året. Här kan du bo bra till en rimlig kostnad och det är nära till naturen. Det är två timmar till Oslo och flygförbindelser med hela världen. På plats i kommunen finns Torsby flygplats som har två avgångar per dag Torsby-Arlanda. Vi är 11 000 invånare i kommunen, 1 700 företag och vi har ca 1,5 miljoner gästnätter i kommunen varje år.