2020-08-10 14:21Pressmeddelande

Succé för PO.P Second Hand!

I februari lanserade Polarn O. Pyret ”PO.P Second Hand” i alla sina butiker i Sverige, Norge och Finland. Kunderna uppmanas att lämna in sina använda PO.P-ytterplagg i en valfri butik mot en ersättning i form av en värdecheck. Konceptet har mottagits mycket positivt och 3000 plagg har samlats in hittills – trots situationen med covid-19. Det motsvarar ett klimatutsläpp från att åka tåg 45 varv runt jorden (jämfört med att producera lika många nya plagg).

Polarn O. Pyret har sedan starten 1976 strävat efter att göra kläder av högsta kvalitet, som kan leva länge och bäras av fler. 2010, långt före cirkulär ekonomi var ett begrepp, lanserade Polarn O. Pyret second hand-försäljning på sin sajt. Där kan kunder än idag köpa och sälja begagnade PO.P-plagg. Detta långsiktiga hållbarhetstänk har gjort att varumärket har utsetts till Sveriges grönaste varumärke¹ tio år i rad.

I februari 2020, i samband med 10-årsjubileet av andrahandsförsäljning online, tog Polarn O. Pyret nästa steg och introducerade PO.P Second Hand i alla sina butiker i Sverige, Norge och Finland – PO.P Second Hand. Det betyder att kunderna kan lämna in sina använda PO.P-ytterplagg i en valfri butik, så säljer butiken dem vidare till nästa barn, samtidigt som kunden får direkt ersättning för sina gamla plagg.

Så här funkar det:

  1. Kunden lämnar in sina hela och rena, begagnade PO.P ytterplagg i valfri butik.
  2. Butiken värderar plagget baserat på plaggets skick.
  3. Kunden får ersättning baserat på skick direkt i form av värdecheck.
  4. Polarn O. Pyret-butiken säljer de begagnade plaggen med start i augusti.

”Våra kunder uppskattar enkelheten i det här upplägget och vi har fått väldigt positivt gensvar på tjänsten. Tillsammans kan vi nu förlänga livet för ännu fler plagg”, säger Johan Munck, tf VD Polarn O. Pyret.

Den 11 augusti startar försäljning av Second Hand-plagg i alla Polarn O. Pyrets butiker.

Läs mer om tjänsten på https://www.polarnopyret.se/pop-cares/langt-liv/pop-second-hand

¹ Differs årliga undersökning Sveriges Grönaste Varumärke (inom klädbranschen)

Vid frågor och för mer information, kontakta Heli Fleetwood, + 46 76 887 20 73, heli.fleetwood@polarnopyret.se


Om Polarn O. Pyret

Polarn O Pyret startade år 1976 med viljan att göra kläder som låter barn vara barn. Idag har vi över 40 år i branschen och är det ledande kvalitetsvarumärket för barn i Sverige, och säljs på flera marknader världen över. Vi gör kläder som tål att älskas, tvättas och slitas. Och som tillslut kan ärvas vidare till nästa barn, och nästa. Vi kallar det design som håller. För mer information gå in på www.polarnopyret.se