2023-08-29 06:00Pressmeddelande

Polarn O. Pyret presenterar designsamarbete med svenska formgivaren och illustratören Stig Lindberg

Stig L. Collection

Polarn O. Pyret presenterar en exklusiv och limiterad kollektion inspirerad av den svenska formgivaren och illustratören Stig Lindbergs ikoniska mönster och illustrationer. Samarbetet förenar två starka varumärken som präglat svensk designhistoria och erbjuder en unik möjlighet att utforska Stig Lindbergs mönsterskatt i en ny tolkning.

Polarn O. Pyret lanserar ett unikt designsamarbete med den svenska välrenommerade formgivaren och illustratören Stig Lindberg. Den exklusiva och limiterade kollektionen är inspirerad av Stig Lindbergs ikoniska designmönster 'Berså' och illustrationer från barnboken 'Daniel Doppsko'. Kollektionen består av vardags- och nattkläder för baby, barn och vuxna inklusive en skaljacka för barn och en overall för baby. Alla vardags- och nattkläder är gjorda av mjuk ekologisk bomull och skaljackan samt overallen av återvunnen polyester.

– Vi är oerhört stolta över att presentera detta samarbete där två starka varumärken förenas i sin vision om lekfullhet med funktion och att våga tänka utanför traditionella och etablerade normer. Genom Stig Lindbergs ikoniska mönsterskatt och våra gemensamma visioner har vi skapat en unik kollektion som utstrålar svensk designhistoria och design som håller över tid. Vi är övertygade om att både vår befintliga målgrupp och en ny publik kommer att uppskatta att utforska Stig Lindbergs mönsterskatt i en ny tolkning, säger Martina Wernemar, Product and Brand Director, på Polarn O. Pyret.

Stig Lindberg är en av Sveriges mest älskade formgivare och illustratörer, vars verk har lämnat ett tydligt avtryck i svensk designhistoria och i det svenska folkhemmet. Med en unik kombination av konstnärlig kreativitet, nytänkande, lekfullhet och funktionalitet har Stig Lindberg skapat ikoniska mönster och illustrationer som finns på både middagsbord, slott och i sagoböcker. Och nu även på Polarn O. Pyrets kläder – i en exklusiv och limiterad klädkollektion.

Kollektionen lanseras den 7 september i Polarn O. Pyrets samtliga butiker och på polarnopyret.se.

Klicka här för att få en exklusiv förhandsvisning av produkter från kollektionen.


Om Polarn O. Pyret

Polarn O. Pyret startade år 1976 med viljan att göra kläder som låter barn vara barn. Idag har vi över 40 år i branschen och är det ledande kvalitetsvarumärket för barn i Sverige, och säljs på flera marknader världen över. Vi gör kläder som tål att älskas, tvättas och slitas. Och som tillslut kan ärvas vidare till nästa barn, och nästa. Vi kallar det design som håller. För mer information gå in på www.polarnopyret.se


Kontaktpersoner

Martina Wernemar
Product and Brand Director
Martina Wernemar