2017-04-12 10:06Pressmeddelande

Polarn O. Pyret hållbarhetsmärker hela kollektionen för nyfödda – och lanserar specialkollektion i 100% ekologisk bomull

null

Polarn O. Pyret har sedan starten 1976 haft stort fokus på hållbarhet och tar nu ytterligare viktiga steg i hållbarhetsarbetet under begreppet PO.P Cares. Den 19:e april släpps en exklusiv specialkollektion för nyfödda i 100% ekologisk bomull för att uppmärksamma att samtliga plagg i kollektionerna för nyfödda från och med nu kommer att vara hållbarhetsmärkta.

Enligt en undersökning Ipsos genomförde 2016 på uppdrag av Polarn O. Pyret finns ett stort intresse för hållbara material inom barnklädeskategorin. Totalt tycker var femte barnklädeskonsument att det är viktigt att barnkläder är tillverkade av material som är ekologiskt/miljövänligt, men det är stor skillnad mellan generationerna; 90-talisterna lägger stor vikt vid detta, medan intresset är mer svalt hos 70-talisterna. Hållbara material är också extra viktigt för konsumenter som köper kläder till nyfödda.

Från våren 2017, under begreppet PO.P Cares, blir hela nyföddkollektionen ECO-märkt (ej ytterkläder). ECO är Polarn O. Pyrets egna hållbarhetsmärkning och står för Environmentally Conscious Option. ECO-märkta plagg har någon eller några följande certifieringar; Global Organic Textile Standard (GOTS), Ekologisk bomull, Better Cotton Initiative (BCI), Återvunnen polyester och polyamid. ECO-märkta plagg klarar både Polarn O. Pyrets stränga kvalitetskrav och har producerats på ett mer hållbart sätt. Nyföddkollektionen består av 92% ekologisk bomull under våren 2017, resterande 8% är BCI.

”Även om vi redan hade en hög andel hållbara plagg för nyfödda kändes det som en självklar prioritet att accelerera arbetet och nå 100% av plaggen i nyföddkollektionen. Nästa steg är resten av kollektionen där vi har skruvat upp takten och ambitionsnivån rejält”, säger vd Nanna Hedlund.

Polarn O. Pyrets fokus är att göra kläder som både håller länge och är hållbara. Ambition är att plaggen ska ärvas och användas av minst tre barn och i en undersökning bland Polarn O. Pyrets kunder genomförd i februari 2017, framkom det att hela 51% av alla PO.P plagg för nyfödda används av tre eller fler barn. Plagg som får ett långt liv hjälper till att minska konsumtionen av nya kläder, vilket sparar på jordens resurser.

”Nu tar vi ytterligare ett grepp i vårt hållbarhetsarbete, både vad gäller hållbara material men också utifrån vår styrkeposition i kvaliteten och därmed plaggens livslängd. För oss är det viktigt att ge våra kläder ett långt liv, målet är minst tre barn i varje plagg och vi är stolta över att mer än hälften av våra plagg till nyfödda uppfyller målet - även om ambitionen självklart är betydligt högre än så”, säger vd Nanna Hedlund.

Specialkollektionen som släpps för att uppmärksamma detta viktiga steg i hållbarhetsarbetet, är gjord i 100 % ekologisk bomull, där material och detaljer står i centrum. Nya modeller samsas med uppdaterade klassiker, med exklusiva detaljer och mjuka, hållbara material i grå, beige och naturvita toner. Kollektionen kommer i begränsad upplaga i storlek 50-68 och släpps den 19/4. 

Om Ipsos-undersökningen
Undersökningen genomfördes av Ipsos i Sverige 2016 och baseras på 1000 onlineintervjuer. Svarande var föräldrar mellan 20-50 år, med barn mellan 0-10 år, och åtminstone till hälften ansvariga för hushållets inköp av barnkläder.

Presskontakt
Petra Stenecker, Marketing & E-com Director Polarn O. Pyret.
+46 (0)704 44 44 40petra.stenecker@polarnopyret.rnb.se

Om Polarn O. Pyret

Polarn O. Pyret är ett svenskt barnklädesmärke med över 40 år i branschen. Polarn O. Pyret designar snygga och funktionella plagg till alla barn, med kvalitet att ärvas i generationer. Varumärkets mjuka trikåplagg med klassiskt vita ränder har redan från starten 1976 varit en kär favorit hos det svenska folket. För mer information besök www.polarnopyret.se


Om Polarn O. Pyret

Polarn O Pyret startade år 1976 med viljan att göra kläder som låter barn vara barn. Idag har vi över 40 år i branschen och är det ledande kvalitetsvarumärket för barn i Sverige, och säljs på flera marknader världen över. Vi gör kläder som tål att älskas, tvättas och slitas. Och som tillslut kan ärvas vidare till nästa barn, och nästa. Vi kallar det design som håller. För mer information gå in på www.polarnopyret.se


Kontaktpersoner