2021-03-11 14:34Pressmeddelande

Polarn O. Pyret får nya ägare med hållbarhet i fokus

I RNB:s process att avyttra alla sina dotterbolag kan vi med glädje informera om att företaget säljer Polarn O. Pyret till Procuritas. Detta ger oss möjligheten att jobba långsiktigt med varumärket och fortsätta bygga vår omnistrategi.

Polarn O. Pyret har sedan starten 1976 fokuserat på design som tål att älskas, tvättas och slitas för att sedan ärvas vidare, med målet att minst tre barn ska bära varje plagg. Procuritas kommer att stötta oss framåt i vägen mot en mer hållbar barnklädesmarknad. 

”Vi på Procuritas har följt Polarn O. Pyret under flera år och är glada för möjligheten att förvärva dem. Det är ett företag med en gedigen historia och ett ikoniskt varumärke inom sitt segment. Vi delar Polarn O. Pyrets passion för kvalitet som kan älskas, användas och ärvas på ett hållbart sätt. Klädindustrin har ett stort ansvar att förbättra sitt klimatmässiga fotavtryck, som idag står för 10 % av klimatutsläppen och är den näst största användaren av vattenförsörjning globalt. Som nya ägare vill vi fortsätta att utveckla och stärka företagets position som banbrytare i detta segment. Vi ser fram emot att arbeta med det begåvande teamet hos Polarn O. Pyret och att stötta företagets fortsatta resa”, säger Johan Conradsson, Partner, Procuritas.

”Likt många andra inom klädbranschen har vi upplevt ett tufft 2020, men tack vare ett fantastiskt lagarbete har vi lyckats vända utvecklingen. Att ha en stark ägare är viktigt för oss för att kunna fortsätta vårt uppdrag att göra barnklädesmarknaden mer hållbar och jag är väldigt glad att ha Procuritas som vår partner i detta”, säger Johan Munck, VD, Polarn O. Pyret.

Affären är föremål för godkännande av Konkurrensverket. Det nuvarande ledarskapet av företaget kommer att fortsätta med Johan Munck som VD.

För vidare information, kontakta:

Johan Munck
+46 731 55 81 80 / johan.munck@polarnopyret.se

Heli Fleetwood
+ 46 76 887 30 73 / heli.fleetwood@polarnopyret.se

Johan Conradsson
+46 761 09 99 44 / johan.conradsson@procuritas.com

Om Procuritas
Procuritas investerar i och utvecklar mellanstora nordiska bolag. Med en passion för företagande har vi under drygt trettio år investerat i över 45 bolag med syfte att bidra till att accelerera tillväxt och realisera bolagens fulla potential. Vi står för engagemang och en stark tro på partnerskap för att bygga långsiktigt starka och hållbara verksamheter. För mer info, se www.procuritas.com


Om Polarn O. Pyret

Polarn O Pyret startade år 1976 med viljan att göra kläder som låter barn vara barn. Idag har vi över 40 år i branschen och är det ledande kvalitetsvarumärket för barn i Sverige, och säljs på flera marknader världen över. Vi gör kläder som tål att älskas, tvättas och slitas. Och som tillslut kan ärvas vidare till nästa barn, och nästa. Vi kallar det design som håller. För mer information gå in på www.polarnopyret.se


Kontaktpersoner