2021-10-26 07:38Pressmeddelande

Nu lanserar Polarn O. Pyret unikt samarbete med Sarah Sheppard

Äntligen lanserar Polarn O. Pyret sitt designsamarbete med den svenska författaren och illustratören Sarah Sheppard. Sarah är kanske mest känd för sina lekfulla böcker om dinosaurier och tv-serien ”Dino Deluxe”. Hon har skapat ett gäng färgsprakande dinosaurier som nu kommer till liv i en unik, limiterad kollektion hos Polarn O. Pyret.

Polarn O. Pyret har gjort ett designsamarbete i limiterad upplaga tillsammans med svenska barnboksförfattaren, illustratören och trebarnsmamman Sarah Sheppard. Flera av Sarahs magiska dinosaurier från boken “Dino Deluxe” pryder nu färgglada plagg som sweatshirts, mössor och bebiskläder.

Kollektionen släpps den 26/10 och finns tillgänglig både i butik och online. Den säljs i begränsad upplaga och plaggen är tillverkade av GOTS-certifierad, ekologisk bomull. Genom kollektionen kommer barn i alla åldrar ha möjlighet att glädjas av sina favoritdinosaurier på nya sätt. 

– Jag tycker verkligen allt blev otroligt fint! Printet blev superhärligt, med en massa olika dinosaurer. Är också väldigt förtjust i den gula collegetröjan med den svart-vita Therezinosaurus, där man kan lyfta på en lucka och se skelettet! Och så klart den mörkblå tröjan med Tyrannosaurus. Den finns även i vuxenstorlek, så den kommer jag ha på mig jämt nu fortsättningsvis, berättar Sarah Sheppard.

Vill väcka historieintresse och läslust
Efter en universitetskurs i paleontologi blev Sarah Sheppard dinosauriefantast och skrev faktaboken ”Massor av dinosaurier”, som nominerades till Augustpriset för bästa barn- och ungdomsbok 2008. Sedan dess har hon skrivit och illustrerat mängder med böcker om djur, natur, kartor och äventyr. Böckerna är fyllda med spännande och lättillgängliga fakta för både barn och vuxna, och tillsammans med Polarn O. Pyret hoppas hon att kunna väcka läslusten hos barn.

– Det är underbart att få vara en del av en massa barns liv, att inspirera till att läsa och bli nyfikna att upptäcka världen. Det är en ynnest att ha barnen som läsare, säger Sarah. 

Väck läslusten hos barn – Sarahs 5 bästa tips! 
1. Läs tillsammans varje kväll, det är dagens bästa stund! 
2. Låt böckerna ligga framme i olika högar, då är de lätta att komma åt och lockar till läsning. 
3. Gå till biblioteket och låna olika sorters böcker. Blanda bilderböcker, faktaböcker, serier och kapitelböcker. 
4. Gillar dina barn myggor och lastbilar? Uppmuntra barnens intressen och försök hitta böcker om just detta. 
5. Var en bra förebild – sitt i soffan och läs själv. 

 

Träffa Sarah på Instagram
Den 26/10 klockan 18.00 kan man träffa Sarah Sheppard live, på Polarn O. Pyrets Instagramkonto @polarnopyret. Där får man se plaggen och Sarah berättar spännande fakta om de dinosaurier hon valt ut för kollektionen.


Om Polarn O. Pyret

Polarn O. Pyret startade år 1976 med viljan att göra kläder som låter barn vara barn. Idag har vi över 40 år i branschen och är det ledande kvalitetsvarumärket för barn i Sverige, och säljs på flera marknader världen över. Vi gör kläder som tål att älskas, tvättas och slitas. Och som tillslut kan ärvas vidare till nästa barn, och nästa. Vi kallar det design som håller. För mer information gå in på www.polarnopyret.se