2022-04-25 13:29Pressmeddelande

Droppar av hopp - Polarn O. Pyret släpper kollektion till förmån för WaterAid

Polarn O. Pyret x WaterAid Polarn O. Pyret x WaterAid

Brist på rent vatten påverkar hela samhällen, och som så ofta är det barnen som drabbas hårdast. För att bidra till att fler ska få tillgång till rent vatten och sanitet lanserar Polarn O. Pyret en limiterad pyjamaskollektion i samarbete med WaterAid. Under två veckor går 20 kr per såld pyjamas oavkortat till WaterAids viktiga arbete.

Barn är extra känsliga för vattenburna sjukdomar och varje år dör omkring 290 000 barn av olika sjukdomar direkt orsakade av smutsigt vatten och bristande sanitet. Bristen på rent vatten påverkar dessutom skolgången för väldigt många barn, i synnerhet flickor. Oftast är det nämligen flickor och kvinnor som tvingas gå långa sträckor för att hämta vatten till hela familjen, vilket leder till att flickorna inte hinner gå till skolan. Tillgång till rent vatten, toaletter och hygien är alltså avgörande för att barnen ska kunna få en utbildning.

Sedan starten 1981 har WaterAid gett över 28 miljoner människor tillgång till rent vatten. Nästan 29 miljoner har dessutom fått tillgång till sanitet, som ett resultat av WaterAids direkta arbete i några av världens fattigaste länder.

Nu släpper Polarn O. Pyret en limiterad pyjamaskollektion till förmån för WaterAid. Kollektionen består av nattplagg för hela familjen, både barn och vuxna, och innefattar bland annat Polarn O. Pyrets klassiska rand. Under perioden 29/4–13/5 går 20 kr per såld pyjamas ur kollektionen oavkortat till WaterAids viktiga arbete.  

”Vi är stolta och glada över vårt nya samarbete med WaterAid. Får vi ihop 50 000 kr, räcker det till sju brunnar med rent vatten. Det gör stor skillnad för väldigt många människor”, säger Heli Fleetwood, marknadsansvarig Polarn O. Pyret.

Kollektionen finns i butik och online från och med den 29/4.

 

Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år livet för miljoner människor genom förbättrad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov. WaterAid finns i 34 länder, och sedan starten 1981 har över 28 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och nästan 29 miljoner fått tillgång till sanitet, som ett resultat av WaterAids direkta arbete. Besök wateraid.se för mer information. Vill du bidra till WaterAids viktiga arbete? Swisha din gåva till 900 16 29


Om Polarn O. Pyret

Polarn O. Pyret startade år 1976 med viljan att göra kläder som låter barn vara barn. Idag har vi över 40 år i branschen och är det ledande kvalitetsvarumärket för barn i Sverige, och säljs på flera marknader världen över. Vi gör kläder som tål att älskas, tvättas och slitas. Och som tillslut kan ärvas vidare till nästa barn, och nästa. Vi kallar det design som håller. För mer information gå in på www.polarnopyret.se