2023-03-08 11:09Nyheter

OLD NEWS – PO.P Reclaimed är tillbaka!

Polarn O. Pyret släpper en ny unik och limiterad kollektion med skaljackor – skapade av överblivet material från tidigare säsonger. Syftet är att ta till vara på tyger och etiketter som annars skulle gått till spillo, något som är orimligt ur ett hållbarhetsperspektiv.

Onsdagen den 8 mars släpper Polarn O. Pyret åtta skaljackor under namnet PO.P Reclaimed. Samtliga är gjorda på restmaterial som annars hade gått till spillo i produktionen vilket gör att färgerna kan kännas igen från tidigare säsonger. Även etiketter och knappar har blivit omhändertagna från tidigare produktion.

– Klädindustrin har ett stort problem med avfall! Hela 15 kg textil kastas idag per person och år i Europa. Dessutom slängs mängder av dyrbart, överblivet tyg redan på fabrik innan det ens hunnit bli ett klädesplagg. Vi tar vara på överblivet material i fabrikerna och jobbar för att säkerställa att vi har en så liten påverkan som möjligt på miljön, säger Teres Persi, hållbarhetsansvarig på Polarn O. Pyret.  

PO.P Reclaimed skalkollektion har gjorts tidigare, 2017, och sålde då slut fortare än förväntat.

– Reclaimed skalkollektion har samma fina egenskaper som våra klassiska skaljackor men är lite enklare i sin utformning då de bland annat inte kan knäppas ihop med vindfleecejackan och har en något lägre vattenpelare på 10.000 mm vattenpelare. I övrigt håller de samma höga kvalitet och tål att slitas och ärvas vidare till nästa barn, säger Martina Wernemar, Sortimentschef på Polarn O. Pyret.

PO.P Reclaimed släpps i en limiterad upplaga den 8 mars och finns exklusivt tillgängliga online. Jackorna finns i storlek 86-128.


Om Polarn O. Pyret

Polarn O. Pyret startade år 1976 med viljan att göra kläder som låter barn vara barn. Idag har vi över 40 år i branschen och är det ledande kvalitetsvarumärket för barn i Sverige, och säljs på flera marknader världen över. Vi gör kläder som tål att älskas, tvättas och slitas. Och som tillslut kan ärvas vidare till nästa barn, och nästa. Vi kallar det design som håller. För mer information gå in på www.polarnopyret.se