2022-04-25 13:25Pressemelding

Polarn O. Pyret slipper kolleksjon til inntekt for WaterAid – dråper av håp

Mangel på rent vann påvirker hele samfunn, og som så ofte er det barna som rammes hardest. For å bidra til at flere skal få tilgang til rent vann og sanitærtjenester lanserer Polarn O. Pyret en begrenset pysjamaskolleksjon i samarbeid med WaterAid. I to uker går 20 kr per solgte pysjamas uavkortet til WaterAids viktige arbeid.

Barn er ekstra følsomme for vannbårne sykdommer, og hvert år dør rundt 290 000 barn av ulike sykdommer direkte forårsaket av skittent vann og mangel på sanitærtjenester. Mangelen på rent vann påvirker dessuten skolegangen for veldig mange barn, særlig jenter. Som oftest er det nemlig jenter og kvinner som blir tvunget til å gå lange strekninger for å hente vann til hele familien, og jentene rekker da ikke å gå på skolen. Tilgang til rent vann, toaletter og tilfredsstillende hygieniske forhold er altså avgjørende for at barna skal kunne få utdanning.

Siden starten i 1981 har WaterAid gitt mer enn 28 millioner mennesker tilgang til rent vann. Nærmere 29 millioner har dessuten fått tilgang til sanitærtjenester som en direkte følge av WaterAids arbeid i noen av verdens fattigste land.

Nå slipper Polarn O. Pyret en begrenset pysjamaskolleksjon til inntekt for WaterAid. Kolleksjonen består av nattplagg til hele familien, både barn og voksne, og omfatter blant annet Polarn O. Pyrets klassiske striper. I perioden 29. april til 13. mai går 20 kroner per solgte pysjamas uavkortet til WaterAids viktige arbeid. 

"Vi er stolte og glade for det nye samarbeidet med WaterAid. Får vi inn 50 000 kr, er det nok til syv brønner med rent vann. Det vil gjøre en stor forskjell for veldig mange mennesker", sier markedsansvarlig Heli Fleetwood i Polarn O. Pyret.

Kolleksjonen er tilgjengelig i butikk og på nett fra og med 29. april.

 

Om WaterAid

WaterAid er en internasjonal organisasjon som jobber for en verden der alle mennesker har tilgang til rent vann, sanitærtjenester og tilfredsstillende hygieniske forhold. Hvert år endrer organisasjonen livene til millioner av mennesker ved å sikre bedre tilgang til rent vann, sanitærtjenester og tilfredsstillende hygieniske forhold i verdens fattigste samfunn. WaterAid samarbeider med lokale partnere for å finne bærekraftige og langsiktige løsninger, og påvirker beslutningstakere globalt og nasjonalt til økt prioritering og innsats for å få dekket disse grunnleggende behovene. WaterAid er representert i 34 land, og siden starten i 1981 har mer enn 28 millioner mennesker fått tilgang til rent vann, og nærmere 29 millioner har fått tilgang til sanitærtjenester som en direkte følge av WaterAids arbeid. Du finner mer informasjon på wateraid.se.


Om Polarn O. Pyret Norge

Polarn O Pyret startet i 1976 for å lage klær som lar barn være barn. I dag har vi vært i bransjen i over 40 år og er det ledende kvalitetsvaremerket for barn i Norge, og selges i flere markeder over hele verden. Vi lager klær som tåler å elskes, vaskes og slites. Og som til slutt kan arves videre av neste barn, og neste. Vi kaller det design som holder. For mer informasjon besøk www.polarnopyret.no