2020-05-28 09:33Pressemelding

Polarn O. Pyret Norge AS er i rekonstruksjon

Polarn O. Pyret Norge AS har i dag søkt om rekonstruksjon. Årsaken er behovet for en raskere omstilling som en følge av covid-19 for å møte fremtidens nye forutsetninger.
Polarn O. Pyret, som ble grunnlagt i Sverige 1976, har kledd barn i kvalitetsplagg i Norge siden 2003.

- For å håndtere de negative konsekvensene av covid-19 må vi gjennomføre vår toårsplan på bare to måneder. Samtidig tror jeg virkelig på styrken i varemerket, på vår langsiktige relevans på markedet. Den økte netthandelen viser at kundene våre mener det samme. En rekonstruksjon er en måte å sikre Polarn O. Pyrets fremtid i Norge, sier Åse Tosterud, International Retail Director, Polarn O. Pyret.

Rekonstruksjon innebærer at selskapets gjeld fryses og at selskapet gis mulighet til å forhandle med sine kreditorer om en ordning av gjelden. Den nye rekonstruksjonsloven gir selskapet mulighet til å løse opp i sine økonomiske problemer mens bedriften fremdeles er likvid, restruktuere driften og ruste seg for fremtiden. Forpliktelser som påløper i rekonstruksjonsperioden, vil bli dekket fullt ut.  

 

PO.P forventer et kraftig omsetningsfall i fysiske butikker som følge av lavkonjunktur og endrede handlevaner. Kombinasjonen av forventet nedgang i omsetning i fysiske butikker, høye husleier, en historisk svak krone og rabattdrevet konkurranse hos mange i bransjen gjør at Polarn O. Pyret Norge går inn i en rekonstruksjon, som Polarn O. Pyret Sverige gjorde 23. mars.

 

Covid-19 har også hatt en dramatisk påvirkning på de fleste bransjer, ikke minst detaljhandelen, og til tross for regjeringens hjelpetiltak kjemper mange bedrifter for å overleve. De fleste butikkjeder har hatt stengte butikker under store deler av mars-april, som leder til nedgang i omsetning. Polarn O. Pyrets fysiske butikker fikk redusert omsetningen kraftig i mars og april. Samtidig har den digitale utviklingen skutt fart som følge av at flere kunder velger å handle på nett.

 

Polarn O. Pyret har allerede måttet ta grep for å redusere sine kostnader under covid-19, blant annet gjennom permittering av personal, redusert markedsføring og forsøk på reforhandling av leieavtaler.

 

PO.P vil nå se over samtlige leieavtaler for å sikre langsiktighet og ta med seg de mest lønnsomme butikkene inn i fremtiden. Det er ikke gjort noen konkrete beslutninger angående stenging av butikker - det kommer an på utfallet av leieforhandlingene.

 

- Vi har fantastisk personal i Norge. Jeg håper og tror at vi nå skal finne gode løsninger sammen slik at vi kan fortsette å tilby kvalitetsklær i så mange butikker som mulig, sier Åse Tosterud.

 

Parallelt med rekonstruksjonen satser Polarn O. Pyret på internasjonal ekspansjon og digital utvikling. En ny omnifunksjon står på trappene, butikkene vil få mulighet til å håndtere nettbutikkordre slik at fysisk butikk kan sende bestillingen direkte til kunden fra butikken. Dette vil gi mindre miljøpåvirkning og raskere leveringstid.

 

Polarn O. Pyret har i løpet av de siste årene lansert flere unike konsepter knyttet til bærekraft; en reparasjonstjeneste for yttertøy og en mulighet til å selge og kjøpe second hand i alle fysiske butikker og i nettbutikken. Tidligere i vår slapp de sitt bærekraftløfte og deres visjon er å gjøre markedet for barneklær mer bærekraftig.

 

 

Ved spørsmål og for mer informasjon, kontakt Åse Tosterud, +47 92 06 96 12, ase.tosterud@polarnopyret.noOm Polarn O. Pyret Norge

Polarn O. Pyret startet virksomheten i 1976 med en ambisjon om å lage klær som lar barn få være barn. I dag har vi vært i bransjen i over 40 år og er det ledende kvalitetsvaremerket for barn i Sverige, og selges på mange markeder verden over. Vi lager klær som tåler å elskes, vaskes og slites. Og som til slutt kan arves videre av neste barn, og neste. Vi kaller det design som varer. Les mer på www.polarnopyret.no