2017-09-04 05:00Pressemelding

Nå lanserer Polarn O. Pyret PO.P Repairs – en reparasjonstjeneste for yttertøy

Tidligere i høst tok Polarn O. Pyret et etterlengtet grep for å sette varemerket og kundetilbudet i en mer aktuell kontekst med økt satsing på mote og bærekraft. Med drøyt 40 års erfaring fra design av funksjonelle plagg til alle barn, med kvalitet som kan arves i generasjoner, tar nå Polarn O. Pyret det neste store skrittet i bærekraftarbeidet og introduserer en reparasjonstjeneste for yttertøy – under navnet PO.P Repairs. 

Polarn O. Pyrets fokus har helt siden starten vært å produsere klær som både er slitesterke og bærekraftige. Ambisjonen er at klærne skal kunne gå i arv og brukes av minst tre barn, og ifølge Polarn O. Pyrets kundeundersøkelse* blir 49 % av alle ytterplagg fra PO.P brukt av tre eller flere barn. Plagg som får et langt liv bidrar til å minske konsumpsjonen av nye klær, noe som sparer på jordens ressurser. 

I den samme kundeundersøkelsen svarte 54 % at dersom et plagg blir ødelagt etter en tids bruk, ville den beste hjelpen være å kunne levere inn plagget for reparasjon mot en avgift. 

«Selv om ambisjonen vår er tre barn i hvert plagg, kan selvfølgelig plagg bli ødelagt. En spiss gren river kanskje opp skalljakken, eller så kan glidelåsen kapitulere etter å ha blitt dratt i av ivrige barnehender alt for mange ganger. Da vil vi fortsatt kunne gi plagget et langt liv», sier administrerende direktør Nanna Hedlund. 

PO.P Repairs innebærer at kundene kan levere inn ødelagt yttertøy fra Polarn O. Pyret i valgfri butikk som siden hjelper til med å reparere plaggene. Det spiller ingen rolle hvor gamle klærne er, tjenesten gjelder uansett alder på plagget. Butikkene er utstyrt med reservedeler som gjør reparasjonene enklere, og det finnes i tillegg forskjellige reparasjons-sett til salgs i butikken. Reparasjonen foretas enten direkte i butikken eller ved hjelp av lokale skreddere, enten til selvkostpris eller helt gratis for de mest lojale kundene.

«Våre eksperter på barneklær – det vil si alle selgerne i butikkene våre – avgjør hvordan plagget best kan repareres. Vi tror at mange kunder kommer til å sette pris på tjenesten og at vi dermed kan gjøre en felles innsats for miljøet», sier administrerende direktør Nanna Hedlund. 

Nanna Hedlund legger til «Vi er fantastisk glade for å kunne tilby denne unike tjenesten, noe vi tror vi er først med som barnekleskjede i Norge og Sverige.» 

Les mer om PO.P Repairs her https://www.polarnopyret.no/pop-repairs

*Om Kundundersøkelsen: undersøkelsen ble gjennomført av Polarn O. Pyret og deltakerne var medlemmer i PO.P+, Polarn O. Pyrets kundeklubb.


Om Polarn O. Pyret Norge

Polarn O Pyret startet i 1976 for å lage klær som lar barn være barn. I dag har vi vært i bransjen i over 40 år og er det ledende kvalitetsvaremerket for barn i Norge, og selges i flere markeder over hele verden. Vi lager klær som tåler å elskes, vaskes og slites. Og som til slutt kan arves videre av neste barn, og neste. Vi kaller det design som holder. For mer informasjon besøk www.polarnopyret.no