2019-11-11 14:43Pressmeddelande

PIRELLI P ZERO WORLD ÖPPNAR I MELBOURNE OCH GER GLOBAL TÄCKNING

DET FEMTE FLAGSKEPPET GER NU PIRELLI GLOBALA TÄCKNING
En anläggning om 1 200 kvadratmeter inkluderar fem ramper tillsammans och en butik med ett stort serviceutbud. En stor del av de däck som säljs är 18” eller större vilket inte är så konstigt då det är mer än 5 000 prestigebilar registrerade i Australien.

Melbourne den 11 november 2019 - Efter Los Angeles 2016, München 2017, Monaco 2018 och Dubai i början av 2019, är Melbourne i Australien värd för Pirellis senaste flaggskeppsbutik. P Zero World-konceptet är en kraftfull symbol för Pirellis varumärkespositionering samt företagets detaljhandelsstrategi och avslutar nu sin världsturné tack vare en ny öppning på en ny kontinent.

EN BOUTIQUE MED DÄCK
P Zero World-konceptet kan exakt sammanfattas som en " boutique med däck ", en anläggning där kunder kan hitta Pirellis mest exklusiva produkter tillsammans med skräddarsydda tjänster för ägare av sportbilar och lyxbilar. De globala P Zero World-butikerna är de enda platserna där kunderna kan upptäcka hela Pirelli-sortimentet, till exempel P Zero Trofeo R - det mest prestandafokuserade däcket som är homologerat för väganvändning - och Pirelli Collezione: däck för klassiska bilar som kombinerar veteranutseendet med modern teknik. Det är inte bara bildäck som finns på P Zero World. Motorcykel- och Velo-cykeldäck finns också tillgängliga, för att inte tala om Pirelli Design-tillbehör, som är utvecklade i samband med några av världens mest prestigefyllda varumärken, som Montblanc, MV Agusta, Puma, Roger Dubuis och Tecnorib.

I butiken finns även Pirellis banexpert, en tekniker som ger råd om det perfekta däcket och installationen, oavsett om det är för väg eller bana. Tjänsterna och produkterna som erbjuds i denna unika butik är utformade för att leva upp till standarderna för fordonsprestanda som visas av världens mest prestigefyllda biltillverkare: en sektor där Pirelli är marknadsledande och över 50% av bilarna använder de italienska däcken som originalutrustning. Mer än en av var två superbilar är utrustade av Pirelli, dessutom är företaget också framträdande på premiummarknaden, där det italienska företaget levererar mer än 20% av all originalutrustning, vilket understryker sitt ledarskap i toppen av bilindustrin.

P Zero World filialen i Melbourne föddes i samarbete med Mag Wheel Tire och upptar en yta som täcker mer än 1200 kvadratmeter med fem servicramper och belägen mittemot stadens främsta köpcentrum. Mag Wheel Tire är ett familjeföretag grundat år 2000 och har samarbetat med Pirelli i flera år och servar cirka 40 bilar per dag. Nuvarande siffror visar att en stor del av däcken som säljs i butiken är i 18-tums storlek eller större, i linje med Pirellis strategi för high value segmentet.

VARFÖR MELBOURNE?
Staten Victoria, med Melbourne som huvudstad, kan skryta med Australiens högsta antal fordonsregistreringar inom prestige-sektorn. En av tre superbilar som säljs i Australien är registrerade i Victoria. Under 2019 registrerades mer än 5 000 nya toppbilar i Australien, där för närvarande mer än 50 000 prestigebilar rullar på vägarna, med en genomsnittlig tillväxt i denna marknadssektor på 8% jämfört med en 6 % tillväxt på premiummarknaden och en tillväxt på 3% i allmän bilförsäljning över hela landet.

Melbourne är också en stad där mer än 36% av italienarna i Australien bor, vilket betyder att det italienska samfundet i Victoria är det största i landet. I synnerhet beräknas Preston-distriktet, där den femte P Zero World just har öppnat, och som av recensionsajter bedöms ha den bästa italienska maten i hela Melbourne. Med tillägget av P Zero World ger Pirelli en annan smak av Italien till det lokala området och servar de bästa bilarna.

Havet mellan Australien och Nya Zeeland kommer dessutom att vara värd för America's Cup 2021, där Pirelli teamet Luna Rossa Prada kommer att tävla om två år, med australiska James Spithill ombord.

FRÅN VÄG TILL BANA TILL P ZERO WORLD
Öppningsceremonin bestod av en superbilparad med modeller från Ferrari, Lamborghini, Aston Martin, Bentley och Maserati som körde längs Albert Park: som en gång om året förvandlas till den australiska Grand Prix-arenan. Pirelli har varit den exklusiva leverantören till höjdpunkten sedan 2011 och företaget kan förlita sig på mer än 110 års erfarenhet.

Dessutom, med Lamborghini som partner, anordnade Pirelli också en bandag på Phillip Island samma dag. Den högpresterande Aventador S och Huracàn Evo tog sig till kretsen på P Zero-däck, medan Urus demonstrerade sin kapacitet på en terrängbana, vilket understryker kvaliteten och mångsidigheten i Pirellis sortiment. Pirelli har utvecklat fyra olika däck för Urus, alla med skräddarsydda markeringar på däcksidan för att indikera att de är speciellt tillverkade för Lamborghini. Det finns P Zero och P Zero Corsa för Urus-förare som huvudsakligen använder sina bilar på vägen, medan två olika Scorpion-däck - Winter and All Season (med en dedikerad All Terrain-version) - tillgodoser de som också vill köra sina bilar off-road.


Om Pirelli Tyre Sweden

Pirelli grundades 1872 och finns i dag i över 160 länder, har 22 produktionsanläggningar i fyra världsdelar och sysselsätter omkring 37 000 personer. Företaget är en ledande tillverkare av premiumdäck och har ett starkt fokus på forskning och utveckling. Pirellis vinterdäck testas på företagets testanläggning i Älvsbyn i norra Sverige. Mellan 2011 och 2023 är Pirelli ensam leverantör av däck till Formel 1.