2019-11-21 10:08Pressmeddelande

PIRELLI LEVERERAR TRE OLIKA TYPER AV DÄCK TILL NYA ASTON MARTIN DBX

P ZERO för sportig körning på väg, SCORPION ZERO för off-road körning och SCORPION WINTER för vinterväglag.

Milan, 21 november 2019 - Nästan tre års hårt arbete i nära samarbete med Aston Martins ingenjörer har resulterat i tre olika däck för att visa upp kapaciteten för nya DBX. Denna Aston Martin är uteslutande utrustad med däck från Pirelli efter en noggrann utvecklingsprocess utformad för att uppfylla de exakta kraven från den berömda brittiska tillverkaren. P Zero för DBX har utvecklats för att erbjuda bästa möjliga prestanda och hantering, Scorpion Zero för off-road körning, och Scorpion Winter för att leverera säkerhet och prestanda även under vinterförhållanden, med samma dynamiska körkänsla som upplevs vid körning på sommaren.

Detta gemensamma utvecklingsarbete, som är ett kännetecken för Pirellis strategi ”Perfect Fit", började med laboratorietester som sedan övergick till utomhustester under olika förhållanden. Däckens förmåga på våt vägbana för nya Aston Martin DBX förfinades vid Pirellis testbana i Vizzola nära Milano, medan däckprestanda på is och snö testades vid Pirellis testcenter i Fleurheden i Sverige. Direktprestandan utvecklades vid den berömda höghastighetsbanan Nardo i södra Italien. Den slutliga valideringen gjordes på episka Nürburgring Nordschleife i Tyskland: det ultimata slutprovet för alla bilar och däck.

P ZERO, ETT DÄCK FÖR GRAN TURISMO
Nya Aston Martin DBX levererar absolut prestanda tack vare däcket P Zero som har utvecklats speciellt för bilen. Speciellt har man tittat på gummiblandningen från däck som används på GT-bilar för att maximera V8-turbokraften i nya Aston Martin. Gummiblandningen i P Zero för DBX ger också maximalt grepp på banan. Bältet på detta P Zero, märkt med A8A på sidoväggen (för att identifiera specifika däck för Aston Martin DBX) används ett nytt hybridmaterial som ger bättre styrkänsla för att öka njutningen bakom ratten. Dessutom sänker det däckens totala vikt, vilket minskar rullmotståndet och bränsleförbrukningen.

SCORPION ZERO AS, FÖR SPORTIG OFF ROAD PRESTANDA
Pirelli Scorpion Zero AS är istället designat för de som också tänker använda sin DBX off-road. Aston Martins mål är att öppna möjligheter för sina kunder genom att erbjuda ett fordon som är så mångsidigt som möjligt samtidigt som de bibehåller prestanda och känslor som är synonyma med deras bilar. För att uppnå detta mål har däckmönstret på Scorpion Zero designats för att maximera terrängförmågan, med mer styva block mot utsidan av mönstret som ger förbättrat grepp under svåra förhållanden.

SCORPION WINTER: MAXIMAL SÄKERHET PÅ IS OCH SNÖ
Scorpion Winter, Pirellis specialiserade vinterdäck för SUV, har optimerats för vinterväder - ända ner till temperaturer på minus 30 grader - för att garantera maximal effektivitet även under de mest extrema förhållanden. Pirelli har modifierat materialen som utgör stommen på detta däck för att ge bästa möjliga styrningskänsla även på vintern. Vilket gör att prestandakörning inte bara är något som erbjuds under sommaren i en DBX.

PIRELLI OCH ASTON MARTIN
Pirelli och Aston Martin har alltid haft en lång och nära relation. Ankomsten av nya DBX, som bara finns med Pirelli-däck, innebär att det italienska företaget nu utrustar 50% av alla nya Aston Martins, inklusive ikoniska modeller som DBS Superleggera och nya Vantage.


Om Pirelli Tyre Sweden

Pirelli grundades 1872 och finns i dag i över 160 länder, har 22 produktionsanläggningar i fyra världsdelar och sysselsätter omkring 37 000 personer. Företaget är en ledande tillverkare av premiumdäck och har ett starkt fokus på forskning och utveckling. Pirellis vinterdäck testas på företagets testanläggning i Älvsbyn i norra Sverige. Mellan 2011 och 2023 är Pirelli ensam leverantör av däck till Formel 1.

Kontaktpersoner

Petra Binken
Trade Marketing Manager
Petra Binken