2019-10-30 10:02Pressmeddelande

NYA SKRÄDDARSYDDA PIRELLI DÄCK TILL SENASTE FERRARI 488 CHALLANGE EVO

På Finali Mondiali i Mugello kommer den nya GT-bilen för Ferraris one-make-utmaning att presenteras med specialgjorda Pirelli däck för just den bilmodellen. Detta är starten till ännu ett fascinerande kapitel i den spännande 27-åriga historien som förenar dessa två ikoniska italienska företag

Mugello 28 oktober 2019 – Pirelli presenterade nya Pirelli P Zero DHA-däck som kommer att utrusta den nya Ferrari 488 Evo från och med säsongen 2020 och vid alla fyra Ferrari Challenge mästerskap (Europa, Nordamerika, Asien och Stillahavsområdet och Storbritannien). Racing supercars, hypercars från det berömda XX-programmet och historiska Formel 1-bilar – alla med Pirelli däck - medverkade också i den spännande presentationen.

PIRELLI OCH FERRARI - 27 år tillsammans
Under den 27:e Ferrari Finali Mondiali på Mugello presenterade Pirelli däcket för Ferrari 488 Challenge Evo. Ett däck som uppfyller alla krav som ställs av Ferrari, vilket gör att den nya tävlingsmaskinen kan köra snabbare än föregångaren. Pirelli har varit den exklusiva leverantören till Ferrari Challenge sedan serien debuterade 1993, i alla regioner i världen där dessa mästerskap körs.

Sju månader på sju arenor
Pirellis ingenjörer arbetade i nära samarbete med sina motsvarigheter på Ferrari i cirka sju månader för att skapa det senaste däcket. Det nya däcket, tillgängligt i 275 / 675-19 DHA-storlek (fram) och 315 / 705-19 DHA (bak) utvecklades med utgångspunkt från en virtuell modell, som också kan användas för simulatorer. Dess egenskaper validerades sedan genom laboratorietester inomhus, innan verkliga tester genomfördes på sju europeiska banor, inklusive Vallelunga, Mugello, Le Castellet och Silverstone. Dessa sessioner hjälpte till att utvärdera väghållning och integritet i olika kör- och väderförhållanden, vilket bekräftar allround-prestanda för den nya 488 Challenge Evo. Det senaste P Zero däcket har ett nytt slitbanemönster och är tillverkade i motorsportproduktionslinjen på Pirellis fabrik i Rumänien, där däcken till Formel 1 också är födda.

Teknologi som överförs till personbilsdäck
Mario Isola, Pirellis chef för F1 och motorsporttävlingar, sa: ”Ferrari Challenge representerar ett viktigt tekniskt samarbete eftersom det gör det möjligt för våra ingenjörer att utveckla lösningar under extrema förhållanden som sedan kan överföras till våra personbilsdäck. Den senaste utvecklingen av våra P Zero-däck för Ferrari 488 Challenge Evo visar återigen hur Pirellis avancerade teknik kombineras med den bästa bilindustrin inom motorsport.”


Om Pirelli Tyre Sweden

Pirelli grundades 1872 och finns i dag i över 160 länder, har 22 produktionsanläggningar i fyra världsdelar och sysselsätter omkring 37 000 personer. Företaget är en ledande tillverkare av premiumdäck och har ett starkt fokus på forskning och utveckling. Pirellis vinterdäck testas på företagets testanläggning i Älvsbyn i norra Sverige. Mellan 2011 och 2023 är Pirelli ensam leverantör av däck till Formel 1.