2019-10-24 07:09Pressmeddelande

2019 MEXIKO GRAND PRIX - DÄCK FÖR KÖRNING PÅ HÖG HÖJD

Milano, 21 oktober - Mexiko är en relativt ny motorbana som har sina rötter det förflutna, och det innehåller lite av allt. Däck från mitten av Pirellis sortiment har valts för Formula 1’s Amerika dubbel, där Mexiko först ut i år, följt av USA en vecka senare. På Autodromo Hermanos Rodriguez - uppkallad efter Mexikos två mest berömda racerförare - ser vi däcken med benämningen C2 som den vita hårda, C3 som det gula medium och C4 som den röda mjuka. Förra året vann Mercedes föraren Lewis Hamilton förarens titel vid mexikanska Grand Prix: i år har han ytterligare en chans att ta hem mästerskapet i Mexico City.

Banans egenskaper:
• Som man har sett i några tävlingar redan i år, senast den sista omgången i Japan, är att däckvalet för Mexiko är ett steg hårdare än motsvarande 2018. Detta beror på att teamen strävar ett enda stopp, ett val av hårdare gummiblandning gör att de kan gå ut hårt från början till slutet på varje stint, snarare än att förlita sig på fartanpassning.

• Med det sagt fanns även en tvåstopps vinnarstrategi förra året från Max Verstappen och Red Bull (ett lopp påverkat av en virtuell säkerhetsbil). Fem av de tio bästa gjorde ett stopp, medan det fanns sex olika strategier inom de poängbetalande platserna. Mercedes föraren Valtteri Bottas tog hem femteplatsen även med tre stopp.
• Banan i Mexiko är av en blandad karaktär med stora hastighetsskillnader och stor variation på kurvorna. Förutom två mycket snabba rakor, en kurvig stadiondel (helt bokstavligen, eftersom det är en gammal baseballstadion) där det berömda Peraltada hörnet brukade vara.
• Ett visst sladdande noterades med förra årets mjukare urval, vilket förhoppningsvis bör minskas med årets hårdare sammansatta val. Det sämre greppet var också resultatet av Mexikos höga höjd, med den tunna luften som genererade mindre kraft och fick därmed bilarna att sladda mer.
• Trots detta togs både totala rekord och rekordvarv i Mexiko förra året.

Mario Isola - chef för F1 och bilsport
”Mexiko har alltid varit ett tufft och oförutsägbart lopp med en fantastisk atmosfär: särskilt publikplatserna i stadion där förarna säger att de kan höra fansen jubla. Det finns några bra öppningsmöjligheter för omkörning under varvet, och vi har också sett ett antal olika strategiska tillvägagångssätt tidigare, såväl som ganska varierande väderförhållanden. Höjden för Mexico City påverkar definitivt bilarna och installationen, och detta har en knock-on-effekt för däcken också. Även en inställning med hög downforce kan känns som låg downforce, så det kan vara mycket släpp. Än en gång har vi tagit en hårdare sammansättning jämfört med förra året: detta ska göra det möjligt för förarna att nyttja däcken maximalt.

Andra Pirelli-nyheter:
• Nästa 18-tums test av Pirellis 2020 Formula 2-däck är i Frankrike, strax före Mexikos Grand Prix. Till skillnad från det tidigare testet i Barcelona, ​​som delade banan med Formel 1, är detta ett exklusivt F2-test, där Formel 2-testbilen kan köra kontinuerligt. De nästa sessionerna därefter kommer att vara i Spanien och Abu Dhabi.
• Pirelli Hot Laps-programmet är på plats vid Grand Prix i både Mexiko och USA, vilket ger lyckliga gäster chansen att uppleva action på en F1-bana med en racerförare under en grand prix-helg.
• Både Ferrari förare och Mercedes föraren Lewis Hamilton har valt en identisk däcktilldelning för Mexiko. Mercedes föraren Valtteri Bottas har gått för en extra uppsättning hårda och Red Bull har laddat på med mjuka däck.


Om Pirelli Tyre Sweden

Pirelli grundades 1872 och finns i dag i över 160 länder, har 22 produktionsanläggningar i fyra världsdelar och sysselsätter omkring 37 000 personer. Företaget är en ledande tillverkare av premiumdäck och har ett starkt fokus på forskning och utveckling. Pirellis vinterdäck testas på företagets testanläggning i Älvsbyn i norra Sverige. Mellan 2011 och 2023 är Pirelli ensam leverantör av däck till Formel 1.

Relaterade nyheter