2013-06-03 09:37Nyheter

Pirelli testar ett nytt sortiment av F1-däcket P Zero vid Kanadas GP

null

Formel 1-teamen kommer få möjlighet att testa ett nytt däcksortiment under friträningarna till Kanadas GP, medan de däck som används i racet kommer tillhöra ordinarie sortiment för 2013. För att ge teamen testtid innan ett nytt däck introduceras kommer mediumdäcket P Zero med vit dekor och det supermjuka med röd märkning vara av exakt samma specifikation som använts sedan säsongen startade.

Det nya däcket som tas med till Kanada är ett experimentdäck som kan användas enligt nuvarande reglemente. Varje förare får två set av den nya mediumblandningen som dock bara får användas under fredagens två friträningar. Efter feedback från team och förare skall sedan det nya däcket introduceras till Storbritanniens GP i slutet av juni och sedan användas under resten av säsongen.

Målet med att introducera ett nytt däck är att eliminera att slitbanan släpper från stommen. Prestanda och slitagenivåer kommer dock inte skilja sig speciellt mycket från nuvarande däck, med syfte att ge fortsatt hög spänning och behålla det strategiska elementet i racen.Om Pirelli Tyre Sweden

Kontaktpersoner

Anders Jansson
Technical Manager
Anders Jansson