2013-11-23 14:06Nyheter

Möt Pirellis F1 Team!

null

Bilden visar ett gäng som får representera de hundratals människor som arbetar med Pirellis Formel 1-satsning. De flesta jobbar bakom kulisserna och syns aldrig, utöver de runt 50 som reser till F1-tävlingarna finns ytterligare flera hundra i Milano - på forsknings- och utvecklings- samt marknadsföringsavdelningarna - och i Izmit, Turkiet, på ”Världsmästarfabriken”, där tävlingsdäcken tillverkas. Dessutom engageras personal på de lokala Pirellikontoren i varje land där Formel 1-cirkusen landar. 

Som Paul Hembery säger: ”Jag och de andra som syns på tävlingarna är bara toppen på isberget, ingen av oss skulle kunna klara sitt jobb om det inte var för alla engagerade människor hemma i Italien, Turkiet, Rumänien och Storbritannien, liksom alla våra andra anläggningar runt om i världen. Jag skulle vilja passa på nu inför årets sista race att tacka dem. Vi deltar ju inte i Formel 1, men vi är ändå ett team. Våra medarbetare, speciellt de som F1-publiken inte ser, är vår största tillgång.”

Totalt jobbar över 38.000 människor i 160 länder för Pirelli, världens femte största däcktillverkare räknat på resultatet. Av dessa är runt 500 anställda direkt involverade i Formel 1.Om Pirelli Tyre Sweden

Kontaktpersoner

Anders Jansson
Technical Manager
Anders Jansson