2020-03-31 13:39Pressmeddelande

Vegonade - unik smaksättare för det gröna köket

Vegonade är en vegansk och lakto-ovo-vegetarisk smaksättare det gröna köket.Vegonade är en vegansk och lakto-ovo-vegetarisk smaksättare det gröna köket.

Vegonade_grönsaker

Vegansk smaksättare för färska och frysta grönsaker.

Vegonade är ren matmagi – en smaksättare för det gröna köket. Med äkta kryddor och den finaste rapsoljan har vi skapat Vegonader som lyfter råvarornas naturliga smaker till nya höjder. Och vi har gjort det superenkelt – bara att dela grönsaker, blanda, tillaga och njut!

Fler och fler väljer att äta grönt en gång i veckan – men vet inte riktigt vad de skall laga. Med Vegonade gör vi det enkelt. Du väljer råvara och vi står för matmagin! Vegonade är skapad på certifierad rapsolja, äkta kryddor och anpassad att användas till våra svenska råvaror! Passar till alla grönsaker, färska som frysta. Välj mellan 5 olika smaker; Mango & Chili, Black Garlic, Italy, Arizona och Roasted Peppers.

Gör så här: Massera påsen väl – så att kryddorna verkligen blandar sig med varandra. Klipp av ena hörnet och portionera ut önskad mängd, blanda med grönsaker och tillaga i ugn eller stekpanna.

Vårt mål är att göra det goda enkelt och sprida matgläjde. I vårat provkök skapar vi nya gröna maträtter och varianter av husmanskost, medelhavsrätter och sushi med våra Vegonader. Du kan även skapa snacks och topping – blanda Vegonade med valnötter eller kikärtor och rosta i ugnen. Vill du göra en dip eller sås blandar du exempelvis 3 dl yoghurt med 2 msk Vegonade, 2 dl majonnäs med 2 msk Vegonade.

Låt dig inspireras av vår smakrika värld på www.vegonade.se Här kan du söka bland recept, kunskap och produkter. Du kan även välja nivå på recepten – allt från vardag till lyx. För att inte missa våra matiga tips och stories kan du hålla dig uppdaterad i våra sociala medier – följ oss på instagram och facebook.

– Vi vill inspirera och skapa matglädje. Vårt mål är att göra det goda enkelt, säger Åsa Anvelius, marknadschef på PAUL och THOM.

Paj med smak av medelhavet.

Vegonade Italy – ger din paj smak av medelhavets örter. 

Vegansk sushi med Vegonade Mango & Chili

Smaksätt din veganska sushi med Vegonade Mango & Chili.

Kryddiga potatisklyftor med Vegonade Roasted Peppers.

Kryddiga potatisklyftor med Vegonade Roasted Peppers.

 

Vårt fokus har varit att låta smaken stå i centrum och att skapa en så ren produkt som möjligt. Som bas i våra Vegonader har vi valt att använda certifierad rapsolja och äkta kryddor. Rapsolja är en superkraft i våra Vegonader. Vid en grön kost är det viktigt att få i sig bra fetter och Omega-3. Till skillnad från till exempel olivolja innehåller rapsolja nämligen omega-3-fett. Det är inte samma omega-3-fett som finns i fisk och skaldjur samt i vissa alger, det som kallas EPA och DHA. Men kroppen kan omvandla en del av rapsoljans fett till den sortens omega-3. 

Släng inte dina rester – de blir en smakrik rätt imorgon! Att konsumera hållbart och göra kloka val är viktigt. Tips: Spar gärna oljan som finns kvar i plåten och använda den dagen efter. Perfekt att använda som bas till en omelett.

Antal sorter: Vegonade finns i 5 olika olika varianter; Mango & Chili, Black Garlic, Italy, Arizona och Roasted Peppers.
Rek.butikspris:
19:90 kr per påse.
Vikt: 90-100 gram per påse.
Åtgång: En påse räcker till cirka 1 kilo grönsaker.
Förvaring: Förvara öppnad förpackning i kylskåp.
Hållbarhet: Konsumera öppnad förpackning inom 5-6 veckor. 
Clean label:
Certifierad rapsolja, äkta kryddor, inga artificiella smaker eller smakförhöjare, 3,5-4,5% RSPO SG (hållbar certifierad och segregerad) palmolja för att binda ihop produkten i rumstemperatur.
Kost: Vegonade är vegansk och lakto-ovo-vegetarisk smaksättare. 
Återförsäljare: ICA, Coop, City Gross och Hemköp mfl.
Tillverkad och förpackad i Tyskland för PAUL och THOM AB.
Konsumentkontakt:
+46 (0)8-594 510 70 www.paulochthom.se


Om PAUL och THOM

​PAUL och THOM är en svensk livsmedelsleverantör med fokus på att hitta och leverera högkvalitativa produkter från medelhavet till den svenska marknaden. Vår ambition på PAUL och THOM är att ge dig mer matglädje och njutning tillsammans med dina vänner och familj – och tapas tycker vi är det bästa sättet. Därför erbjuder vi ett urval av de bästa produkterna och gjort det enkelt för dig – bara öppna, lägg upp och njut.

Kontaktpersoner

Åsa Anvelius
Marknadschef | CMO
Åsa Anvelius