2024-02-21 10:02Pressmeddelande

Tapasfest för smaklökarna

Uppskuren fuet salami från spanien och smakrika delikatesser från soliga MallorcaSmakrika spanska delikatesser.

Från och med vecka 12 finner ni smakrika nyheter i serien Saluhall! Upptäck Saluhall Toscana, Saluhall Mallorca och Saluhall Fuet Trio.

Dessa perfekt sammanställda brickor är en hyllning till den spanska tapaskulturen och erbjuder en rik mångfald av smaker som tilltalar såväl finsmakare som de som vill utforska nya kulinariska äventyr. Den lufttorkade charken, som inkluderar delikatesser som serrano-skinka, chorizo, salami och fuet, erbjuder en fin balans av kryddor och smaker. Som komplement finner ni även lagrad ost, kex och gröna oliver.

Man kan ju inte annat än älska Toscana och dess böljande vidder och ljumma vindar. I hjärtat av Toscana närmare bestämt i Roccastrada skapar Subissati ren charkmagi. Byn ligger högt upp på kullar med magiska vyer över det toscanska landskapet. Detta gynnar tillverkningen av naturligt lufttorkad chark då den "goda" luften är en god bundsförvant för konservering och mognad.⁠

”Bra råvaror, salt, havsvind och tid”.⁠

Med fokus på god djurhållning och lokala grödor skapas magi. Grisarna strövar fritt och bökar efter föda, denna miljö bidrar till en en naturlig tillväxt av djuren. De enda tillsatserna för den ljuvliga charken är salt, kryddor, tid och den naturliga bergsluften.⁠

Uppdukat bord med toscaska delikatesser, i bakgrunden ser man ett böljande landskap. Bild på tapasbrickan Toscana fylld med lufttorkad  chark och kex.

Småskaligt tillverkade och noga utvalda delikatesser från Toscana.

På charkbrickan Saluhall Toscana har vi samlat några av våra favoriter såsom; Salami Napoli, Salami Spinata Piccante, Prosciutto Crudo, Fänkålssalami och Rosmarinkex. Saluhall Toscana är perfekt för 2 personer att avnjuta tillsammans med ett mustigt rött vin.

Tapasbricka med lufttorkad chark, ost och oliver. I bakgrunden syns katedralen i Palma.

Chark- och ostfavoriter från soliga Mallorca.

Mallorca är inte bara för sol och bad utan en ö för matälskare och foodies. Ön bjuder på allt från traditionell tapas till kulinariska rätter och innovationer. Och som vi älskar denna ö och dess mat. Vi har samlat några av våra noga utvalda delikatesser och skapat Saluhall Mallorca som är en mixad tapasbricka med lufttorkad Serrano, Fuet, Chorizo, lagrad ost i små kuper och gröna oliver. Perfeklt för två personer – bara att öppna och njuta!

Bakgrund med skivad spansk fuet. Charkbricka med tre sorters fuet.

Katalansk fuet i tre olika smaksättningar.

Alla goda ting äro tre och även så i Saluhall Fuet Trio. Har ni smakat fuet med rödpeppar? Om inte, så är detta nästan ett måste. Fuet har sitt ursprung i Katolonien, Spanien, där den även fått sitt namn som betyder "piska" på Katalanska. Detta då den har en sådan avlång form.

En fuet är tillverkad av griskött som mals grovt och smaksätts med kryddor och stoppas i ett ätbart skinn. Därefter behandlas den med ett naturligt mögel som utgör en viktig del av fuets karraktär. Tillverkningen avslutas med att fuet lufttorkas i cirka två veckor.

Saluhall Fuet Trio är en ljuvlig liten bricka med skivad Fuet Classic, Fuet Chorizo och Fuet Extra mantlad med rödpeppar. Fuet passar perfekt på charkbrickan, till tapas, som snacks och till matlagning såsom pasta.

Alla våra brickor och serien Saluhall finns hos välsorterade ICA-butiker! Hittar du den inte i din butik - fråga efter den. Du vet väl att du även kan handla online via Picsmart, kika om just din ICA Kvantum butik har våra godsaker. Gå till Picsmart.Om PAUL och THOM

​PAUL och THOM är en svensk livsmedelsleverantör med fokus på att hitta och leverera högkvalitativa produkter från medelhavet till den svenska marknaden. Vår ambition på PAUL och THOM är att ge dig mer matglädje och njutning tillsammans med dina vänner och familj – och tapas tycker vi är det bästa sättet. Därför erbjuder vi ett urval av de bästa produkterna och gjort det enkelt för dig – bara öppna, lägg upp och njut.


Kontaktpersoner

Åsa Anvelius
Marknadschef | CMO
Åsa Anvelius