2024-03-13 14:07Pressmeddelande

Mästerkock sätter guldkant på ostbrickan!

Smakrika ostar i olika lagringstid, i förgrunden mästerkocken och matkreatören Catarina König. Bakgrund med vin, ost och vindruvor.

Tillsammans med mästerkocken och matkreatören Catarina König lanserar PAUL och THOM exklusivt och noga utvalda ostar – under serien Saluhall. 

Med fokus på smak, tillverkning och god djurhållning har vi smakat oss fram genom Europas smakrika hörn och hittade fyra magiskt goda ostar i Nederländerna. Osten kan liknas till en Goudaost och inns i fyra olika lagringstider – från krämigt mjuk till långlagrad och fyllig smak med fina saltkristaller.

På de Nederländska slätterna fann vi De Fryske – en osttillverkare med egna mjölkbönder. Från hjärtat av Frieslands ängsområde producerar de varje dag, med övertygelse, den bästa mjölken som finns i Friesland. Med stark tilltro och hållbar utveckling för både ko och natur skapar De Fryske och dess mjölkbönder ren ostmagi! Korna strövar fritt utomhus 6 månader om året och de äter mestadels gräs, även inomhus.

Vid tillverkning används endast helmjölk som bidrar till en fantastiskt fin smak på osten! Osten lagras naturligt och har en naturell ostfärg, lite blekare än andra ostar och blir nästintill lite honungsfärgad vid 24 månader. Den är fri från färgämnen och innehåller endast vegetarisk löpe, alltså mikrobiell löpe som tillverkas av mikroorganismer. 

Vi är de envisaste osttillverkarna. Det krävs tålamod att låta osten vila och lagras naturligt. Vi använder inga magiska verktyg för att kemiskt åldra osten, utan låter den helt enkelt vila (vid vår egen idealtemperatur) tills den är redo att smaka. För Saluhall Deluxe innebär det att vi måste ha tålamod i 24 månader. Men det är så värt den väntan!

Ostar likt fantastiska viner

– En ostbricka ska gärna ha lite variation. Några med mer lagring för mer intensiv och nötig smak, och andra mildare för med neutral smak och len känsla i gommen. Därav lite roligt med dessa fyra ostar vi tagit fram som har helt olika karaktärer, men där osten är den samma från första början. Likt fantastiska viner så har jag valt att kalla våra ostar för Creamy, Grande, Reserva och Deluxe, berättar Catarina König.

Saluhall Creamy, lagrad 2 månader, 140g - Mild, krämig och alldeles underbar. Snäll för allas smaklökar, både för dem som gillar milda ostar samt hos den yngre publiken.
Saluhall Grande, lagrad 6 månader, 130g - Lagrad ytterligare 4 månader vilket gör den lite fastare i konsistensen med en mer koncentrerad smak och angenäm sälta.
Saluhall Reserva, lagrad 12 månader, 125g - Klivet till denna ost är ytterligare ett steg i karaktärstrappan. Här börjar osten hårdna något mer, men fortfarande krämig och fin i sin konsistens. Lagringen gör sig påmind i form av små fina saltkristaller som förstärker ostens karaktär och smakupplevelse.
Saluhall Deluxe, lagrad 24 månader, 120g - Här pratar vi högst upp på karaktärstrappan. Nu har osten lagrats 24 månader och de underbara saltkristallerna utmärker sig allt tydligare, och smaken blir allt mer nötig, lite kolaaktig, näst intill karamelliserad i smaken som brynt smör. Fantastiskt god med otroligt mycket smak som gära vill mötas av dryck med lite kropp.

Saluhall ostserie "Noga utvald av Catarina König" finner du hos välsorterade ICA butiker. Finner du dem inte, fråga så kan butiken ta hem dem.

Rekommenderat butikspris är 69:90 kr per styck.
Lansering vecka 13 - kampanjpris 59:90 kr per styck.

Catarina König, vann den åtråvärda titeln Sveriges Mästerkock 2016. 2020 kammande hon även hem titeln Decenniets mästerkock som sändes på TV 4 hösten 2020. Idag jobbar hon som tv-kock, sommelier, kokboksförfattare och matkreatör där hon via Instagram @matfashionistan och blogg på Elle inspirerar sina följare till att sätta guldkant på sin matlagning både till vardag och fest. Hon brinner för lyxiga snittar, bjudningar och middagar med lite extra guldkant.

 

 Om PAUL och THOM

​PAUL och THOM är en svensk livsmedelsleverantör med fokus på att hitta och leverera högkvalitativa produkter från medelhavet till den svenska marknaden. Vår ambition på PAUL och THOM är att ge dig mer matglädje och njutning tillsammans med dina vänner och familj – och tapas tycker vi är det bästa sättet. Därför erbjuder vi ett urval av de bästa produkterna och gjort det enkelt för dig – bara öppna, lägg upp och njut.


Kontaktpersoner

Åsa Anvelius
Marknadschef | CMO
Åsa Anvelius