2020-04-20 07:47Nyheter

Låt ölkorven smaksätta dina maträtter!

Vårens primörer i en omelett smaksatt med ölkorv vitlök.Vårens primörer i en omelett smaksatt med ölkorv vitlök.

Visste du att ölkorv är en fantastisk smaksättare? De klarar både långkok och piffar upp vilken maträtt som helst och bjuder på mustiga toner. 

Perfekt nu till vårens svenska, gröna primörer. Sveriges långa och ljusa dagar och klimat ger oss fantastiska råvaror i världsklass. Från maj till juni skördas den svenska sparrisen - så passa på att njuta av våra skatter.

Ett tips till middagsbordet är en frittata* med sparris smaksatt med finhackad kallrökt och lufttorkad ölkorv med vitlökssmak. Servera direkt i små stekpannor och ställ fram på bordet. Ett gott tillbehör till grillen!

Ölkorv i snackstorlek fyllda med smaker av vitlök och peppar.

Ölkorv i snackstorlek fyllda med smaker av vitlök och peppar.

 

GÖR SÅ HÄR:
Hetta upp en gjutjärnspanna i ugnen. Vispa ägg och tillsätt grädde och fint riven Grana Padano, finhacka ölkorven. Sjud sparrisen i cirka 3 minuter i saltat vatten, dela den i bitar. Ta ut gjutjärnspannan ur ugnen. Grunda med ölkorven, dela sparrisen i bitar och lägg i pannan, häll över äggstanningen och låt ugnen skapa magin.

*Frittata är det spanska ordet för omelett. Till en frittata tar man vad man har hemma och skapar en rätt tillsammans med ägg.

Kallrökt ölkorv med fyllig vitlökssmak. 155 gram köttråvara för 100 gram färdig produkt. 100 grams förpackning delbar till två halvor. Passar för båten, camping och picknick då de inte kräver någon kyla och har lång hållbarhet.Om PAUL och THOM

​PAUL och THOM är en svensk livsmedelsleverantör med fokus på att hitta och leverera högkvalitativa produkter från medelhavet till den svenska marknaden. Vår ambition på PAUL och THOM är att ge dig mer matglädje och njutning tillsammans med dina vänner och familj – och tapas tycker vi är det bästa sättet. Därför erbjuder vi ett urval av de bästa produkterna och gjort det enkelt för dig – bara öppna, lägg upp och njut.


Kontaktpersoner

Åsa Anvelius
Marknadschef | CMO
Åsa Anvelius