2022-07-01 15:19Pressmeddelande

Treehotel i Harads får ny ägare

Från vänster: Mikael Edström Partnerinvest Norr, Kent Lindvall Treehotel, Britta Jonsson-Lindvall Treehotel, Hannah Wennebro Meditron Holding, Jonas Olsson Meditron Holding och Balticgruppens ägare. Foto: Johan Jansson, Lennartsdotter Film & Foto.Från vänster: Mikael Edström Partnerinvest Norr, Kent Lindvall Treehotel, Britta Jonsson-Lindvall Treehotel, Hannah Wennebro Meditron Holding, Jonas Olsson Meditron Holding och Balticgruppens ägare. Foto: Johan Jansson, Lennartsdotter Film & Foto.

Partnerinvest portföljbolag Treehotel AB förvärvas av Meditron Holding AB.
Meditron Holding AB tar över Treehotel med nuvarande personal och det är Meditron Holding som kommer driva hotellverksamheten vidare. Tillträdet sker den 1 september 2022. Partnerinvest har varit delägare i Treehotel sedan 2012. 

Så här säger grundarna Kent Lindvall och Britta Jonsson-Lindvall om försäljningen: 

– Vi är oerhört glada och känner oss trygga med att köparen Jonas Olsson tar över Treehotel. Vi ser att Jonas har de rätta förutsättningarna och värderingarna och vi tror att han kommer att fortsätta utveckla verksamheten mot det koncept Treehotel bygger på. Detta blir en stor tillgång för Bodens kommun och Harads.

I orten Harads i Norrbotten ligger Treehotel som är känd för sin unika boendeupplevelse med rum högt uppe bland trädtopparna. Här finns idag åtta rum, alla belägna 4–6 meter över marken, i en orörd och storslagen natur. Utöver dessa åtta rum finns även ett pensionat, Treehotel Guesthouse, som inrymmer sex dubbelrum. 

Samarbetat med Skandinaviens främsta arkitekter
Inom Treehotel finns åtta så kallade trädrum. Gemensamt för rummen är att de ligger högt upp över marken. Rummen är designade av Skandinaviens främsta arkitekter där varje trädrum har fått en egen prägel.

Det senaste och åttonde trädrummet invigdes i juni 2022 och är designat av den danska arkitektbyrån BIG, Bjarke Ingels Group, som uppmärksammats för flera byggnader världen över.

Det åttonde rummet har fått namnet Biosphere, ett rum på 34 kvadratmeter som är omslutet av cirka 350 fågelholkar. Fågelholkarnas syfte är ett sätt att säkerställa flera fågelarters överlevnad, vars population har minskat de senaste åren.

Relaterade länkar


Om Partnerinvest Norr

Partnerinvest Norr är ett riskkapitalbolag, aktivt i Norr- och Västerbotten, som investerar i bolag med spännande, skalbara affärsmodeller och drivna entreprenörer. Vi startade vår verksamhet våren 2010 på initiativ av Norrlandsfonden och Almi Invest. Partnerinvest Norr har god kunskap om ägarkapital och investeringar i norra Sverige.


Kontaktpersoner

Mikael Edström
INVESTMENT MANAGER
Mikael Edström