2023-07-03 08:58Pressmeddelande

Smart digital köksdesign gör succé

Partnerinvest kliver in som delägare i kökstillverkaren Snêk. Från väster: Anton Norberg (styrelseordförande Snêk), Mikael Edström (Investment Manager på Partnerinvest) och Fredrik Karlsson Peraldi (grundare och VD Snêk)

Måttbeställda kök i massivt trä till ett rimligt pris.
Snêk tar nu nästa steg med Partnerinvest Norr som ny delägare:
– Jag ser fram emot att fortsätta tillväxtresan, säger Mikael Edström Investment Manager på Partnerinvest Norr.

Bolaget Snêk bygger på en egenutvecklad teknisk plattform som väver samman kunden med produktionen och gör att bolaget kan hålla konkurrenskraftiga priser utan att behöva kompromissa med kvalité och design. 

– Vi har fått mycket uppmärksamhet i press och i tv-produktioner för våra produkter. Sedan starten 2019 har företaget levererat över 300 kök till kunder i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Bolaget har hela produktionen i Töre, Kalix kommun, nära den viktiga råvaran, furu från norra Sverige, berättar Fredrik Karlsson Peraldi, grundare, tillsammans med Sandrine Karlsson Peraldi.

2023 är ett rekordår både i orderingång och produktion och efterfrågan ökar och företaget nyanställer. Nu tar bolaget också in nya delägare, förutom Partnerinvest Norr kliver även Entreprenörinvest (ägs av Familjen Kamprads Stiftelse), Ackra Invest (ägs av Region Västerbotten och Skellefteå Kraft) in som delägare via en nyemission.

– Vi får nu in både kompetens och kapital för att fortsätta utveckla företaget tillsammans med våra medarbetare. Nya produktserier kommer introduceras och möjligheten för våra kunder att se köket på riktigt på några väl valda platser ligger högt upp på agendan. I närtid kommer även produktionskapaciteten fortsätta att utökas liksom säljorganisationen, berättar Fredrik Karlsson Peraldi.

Mikael Edström Investment Manager på Partnerinvest Norr:

– Det känns spännande, det är ett fantastiskt team och Snêk är verkligen helt rätt i tiden. Snêk är ett modernt bolag i en traditionell bransch som tar vara på den Norrländska råvaran och erbjuder måttanpassade kvalitetskök till rimliga priser tack vare deras unika digitala kommunikations- och produktionsplattform. Jag ser fram emot att tillsammans befintliga och nya ägarna att fortsätta tillväxtresan.

Sedan tidigare ägs Snêk av grundarna Fredrik Karlsson Peraldi och Sandrine Peraldi. Övriga delägare är Anton Norberg och Lundqvist Trävaru. Och nu får vi alltså in Entreprenörinvest, Ackra Invest och Partnerinvest som nya delägare. 


Om Partnerinvest Norr

Partnerinvest Norr är ett riskkapitalbolag, aktivt i Norr- och Västerbotten, som investerar i bolag med spännande, skalbara affärsmodeller och drivna entreprenörer. Vi startade vår verksamhet våren 2010 på initiativ av Norrlandsfonden och Almi Invest. Partnerinvest Norr har god kunskap om ägarkapital och investeringar i norra Sverige.


Kontaktpersoner

Mikael Edström
INVESTMENT MANAGER
Mikael Edström