2020-10-05 12:39Pressmeddelande

Partnerinvest Norr, Ekström Invest och Ackra Invest avyttrar sitt ägande i COS Systems AB

Norrlandsbaserade Partnerinvest Norr, Ekström Invest och Ackra Invest avyttrar sitt majoritetsägande i Umeåbaserade COS Systems till svenska private equity-företaget Pivot.

Umeåbaserade COS Systems är en globalt verksam utvecklare och leverantör av mjukvara för att planera, bygga ut och hantera driften av bredbandsnät. COS Systems grundades 2011 och har idag en stark och etablerad kundbas på den svenska marknaden för öppna stadsnät. Bolaget expanderar samtidigt med nya kunder på flera kontinenter, inte minst i Nordamerika där bredbandsnätet i många avseenden är eftersatt och där fiberutbyggnaden nu ökar. Den globala Covid-19 pandemin har påvisat vikten av en robust bredbandsinfrastruktur vilket nu accelererar utbyggnaden av bredbandsnäten i många länder.

- Det är med stolthet vi ser tillbaka på den resa vi gjort tillsammans med teamet på COS under dessa fem år och i Pivot ser vi en bra ägare med internationella nätverk och resurser. Med Pivot som ägare kommer COS Systems att tillföras ytterligare resurser, kompetens och nätverk för att accelerera och realisera bolagets fulla potential, kommenterar Gunnar Ekström, Styrelseordförande i Ekström Invest AB, som företräder säljarna.

Pivot är ett svenskt private equity-företag som investerar i och utvecklar kvalitativa mindre företag i Norden med stor utvecklings- och tillväxtpotential.

- Jag är väldigt stolt över vad vi i teamet på COS och våra tidigare ägare har åstadkommit hittills. När nu marknaden går mot en ännu snabbare expansion så är det en perfekt tid att få in nya ägare. Pivot bidrar med de erfarenheter, resurser, kontakter och nya perspektiv som kommer att ta COS till nästa nivå, kommenterar Peter Lidström, VD för COS Systems.

Villkoren för affären offentliggörs inte.


Om Partnerinvest Norr

Partnerinvest Norr är ett riskkapitalbolag, aktivt i Norr- och Västerbotten, som investerar i bolag med spännande, skalbara affärsmodeller och drivna entreprenörer. Vi startade vår verksamhet våren 2010 på initiativ av Norrlandsfonden och Almi Invest. Partnerinvest Norr har god kunskap om ägarkapital och investeringar i norra Sverige.


Kontaktpersoner

Ingela Lidström
VD
Ingela Lidström