2021-08-24 06:59Pressmeddelande

Partnerinvest investerar i streamingbolaget Realsprint

Daniel Alinder, CEO, och Niclas Åström, grundare och CPODaniel Alinder, CEO, och Niclas Åström, grundare och CPO

Realsprint i Umeå möjliggör livestreaming med ultralåg fördröjning och hög kvalitet, ett område där efterfrågan växer starkt. Man konkurrerar med realtidslösningar och erbjuder, mot minimalt ökad fördröjning, en stabilitet som möjliggör HD-kvalitet till och med på marknader med lägre internetmognad. Bolaget har på kort tid stängt affärer med varumärken som Sotheby’s, Hong Kong Jockey Club och IcelandAir. För att ta nästa steg på den internationella marknaden har bolaget nu attraherat 14 MSEK för att expandera sin produktfamilj som erbjuds under varumärket Vindral.
De senaste åren har livestreaming vuxit explosionsartat. Förutom ändrade beteenden i och med Covid-pandemin har den digitala transformationen gjort att allt fler typer av innehåll kompletterats eller ersatts av livestreamade format. Nya produkter inom så kallad ultra-low latency har vuxit fram, där Realsprint snabbt etablerat sig som en aktör på den internationella marknaden. Liveauktioner, sportsändningar, underhållning och public safety är några av vertikalerna som kräver låg fördröjning och hög kvalitet.
“Vi har gått från teknikbolag till produktbolag. Det ställer andra krav på oss som organisation och nu är rätt tid för att ta in kapital.”, säger Daniel Alinder, VD på Realsprint.
I och med pandemin har även live-event seglat upp som en snabbväxande vertikal, där förfrågningarna kommer från såväl Sverige som andra delar av EU och USA.
“Nu har vi ett par omfattande partnerskap som sjösätts, vilket innebär att våra produkter skalas ut i tredjeparts infrastruktur. Som litet bolag med rötter i norra Sverige är det en fantastisk möjlighet som vore svår att uppnå på egen hand.”, fortsätter Daniel Alinder. “Inom kort kan vi officiellt berätta om vår största milstolpe där vi just nu knyter ihop säcken.”
De 14 miljoner som satsas i bolaget kommer huvudsakligen från Partnerinvest Norr och TheGamingInvestor.com. 2020 uppnådde Realsprint 28.8 miljoner kr i omsättning och 8.9 miljoner kronor i vinst.


Om Partnerinvest Norr

Partnerinvest Norr är ett riskkapitalbolag, aktivt i Norr- och Västerbotten, som investerar i bolag med spännande, skalbara affärsmodeller och drivna entreprenörer. Vi startade vår verksamhet våren 2010 på initiativ av Norrlandsfonden och Almi Invest. Partnerinvest Norr har god kunskap om ägarkapital och investeringar i norra Sverige.

Kontaktpersoner

Lena Fridlund Forsgren
INVESTMENT MANAGER
Lena Fridlund Forsgren