2018-10-15 14:40Pressmeddelande

Partnerinvest investerar i Mowida

Mowida är ett startup-bolag från Umeå som utvecklar en digital plattform som ska göra det enklare för bostadssökande att hitta boende samtidigt som fastighetsägare får ett smartare system för administration och uthyrning. Målet är att skapa en helt ny kombination av ett fastighetssystem och en bostadsförmedling.

Nu går Sparbanksstiftelsen Norrland, Partnerinvest Norr och Nyberg Förvaltning in som nya finansiärer i startupbolaget med sammanlagt tre miljoner kronor.

– Finansieringen betyder allt för oss. Det här ger oss möjlighet att fortsätta jobba med produkten och få ut den på marknaden och till de fastighetsägare vi har kontakt med, säger Meiju Vartiainen, vd för Mowida. Stödet från finansiärerna innebär också mer än ett ekonomiskt tillskott, betonar Meiju Vartiainen. Även den kunskap och erfarenhet som finansiärerna kan bidra med är viktig, menar hon.

– Det finns verkligen mycket kompetens i den här gruppen av finansiärer. Sparbanksstiftelsen har stort fokus på samhällsnytta, det är värderingar som vi gärna vill ha in i bolaget. Partnerinvest Norr sitter på både kunskap och bra nätverk. Nyberg Förvaltning innebär viktig branschkompetens. Så det är ett riktigt bra gäng vi får med oss. Det känns jätteroligt, säger Meiju Vartiainen.

Finansiärerna är också mycket positiva till vad som nu kan ske med Mowida.

– Vi tror att affärsidén är väldigt bra. Det finns ett stort behov av denna tjänst i Umeå. Meiju Vartiainen är också en fantastisk entreprenör som kan genomföra detta på ett bra sätt, säger Maria Hedblom, Sparbanksstiftelsen Norrland.

– Meiju är en ung, visionär, resultatorienterad och ambitiös entreprenör som attraherat ett bra kärnteam med goda förutsättningar att etablera Mowida på marknaden. Mowidas kundsegment behöver anpassade, moderna och prisvärda lösningar, något som Mowida kommer att erbjuda, säger Lena Fridlund Forsgren, Partnerinvest Norr.

– Jag anser att det idag saknas en bra produkt för att effektivisera det administrativa arbetet för mindre fastighetsägare och jag tror verkligen att Mowidas idé kommer gynna både fastighetsägarna och förenkla för bostadssökande, säger Rickard Nyberg, Nyberg Förvaltning.


Om Partnerinvest Norr

Partnerinvest Norr är ett riskkapitalbolag, aktivt i Norr- och Västerbotten, som investerar i bolag med spännande, skalbara affärsmodeller och drivna entreprenörer. Vi startade vår verksamhet våren 2010 på initiativ av Norrlandsfonden och Almi Invest. Partnerinvest Norr har god kunskap om ägarkapital och investeringar i norra Sverige. Till skillnad från många andra riskkapitalbolag investerar vi i de flesta branscher, så länge affärsmodellen är skalbar och entreprenörsteamet är starkt. Våra Investment Managers har en lång erfarenhet och omfattande regional branschkännedom. Vi har finansiell kapacitet att investera mer kapital och bidrar gärna med våra samlade breda nätverk. Vi investerar alltid tillsammans med en eller flera privata investeringspartner som kan vara ett riskkapitalbolag eller affärsänglar, svenska eller utländska.


Kontaktpersoner

Ingela Lidström
VD
Ingela Lidström