2022-10-18 09:28Pressmeddelande

Partnerinvest investerar i Beep som ska lansera tjänst med avancerad dataanalys för idrottare

Från vänster: Fredrik Högberg, Peter Nordlund, Mikael Edström, Peter Alex och Robert BerlingFrån vänster: Fredrik Högberg, Peter Nordlund, Mikael Edström, Peter Alex och Robert Berling

Partnerinvest investerar i Kirunaföretaget Beep som utvecklar en tjänst för att idrottare och motionärer ska kunna mäta och visualisera biomarkörer i kroppen. 

-  Mycket av det som sker i kroppen under ansträngning är fortfarande okänt. Vi har utvecklat ett verktyg för att alla ska kunna lära känna sina kroppar bättre. Förhoppningsvis kan det bidra till att öka nyfikenheten om hur det fungerar på insidan och bidra till träningsglädje och bättre resultat. Säger Robert Berling Specialistläkare och Medgrundare 

Genom att koppla upp sensorer med plattformar för träning har Beep skapat en tjänst där data analyseras och nya insikter kan ges när man sammanställer data på ett ny revolutionerande sätt kommer det att förändra gamla sanningar kring ansträngning och återhämtning.  

- Vi vet att det finns ett mycket stort intresse av Beep och har redan inlett samtal med elitsatsande team i världsklass som i närtid  kommer att leda till fördjupade samarbeten.  Intresset vi möter finns både hos den yttersta eliten bland idrottare men så klart även hos motionärer på alla nivåer. När vi i tidningen oftare kan läsa om att våra os guldmedaljörer mäter mjölksyra och blodsocker vill fler kunna få tillgång till det i en lättanvänd tjänst, som tolkar och sammanställer data på ett helt nytt sätt säger Peter Alex CEO Beep.

Nu har bolaget tagit in investerare som stödjer satsningen. Partnerinvest Norr, More Industries, Nordlund Invest, Arctic Venture två och Anexstruktur deltar i denna finansieringsrunda. 

- Det känns superkul, ett fantastiskt team och verkligen helt rätt i tiden. Beep blir bokstavligen en Game Changer för atleter på många olika nivåer i sin strävan att nå bättre resultat och samtidigt träna sundare. Säger Fredrik Högberg CEO på More Industries 

Det nya tillskottet kommer att gå till fortsatt utveckling, strategiska samarbeten med elitsatsande  aktörer och lansering av Beep.

 


Om Partnerinvest Norr

Partnerinvest Norr är ett riskkapitalbolag, aktivt i Norr- och Västerbotten, som investerar i bolag med spännande, skalbara affärsmodeller och drivna entreprenörer. Vi startade vår verksamhet våren 2010 på initiativ av Norrlandsfonden och Almi Invest. Partnerinvest Norr har god kunskap om ägarkapital och investeringar i norra Sverige.


Kontaktpersoner

Mikael Edström
INVESTMENT MANAGER
Mikael Edström