2019-06-28 13:16Pressmeddelande

Once Upon tar in 16 miljoner och lanserar ett nytt unikt sätt att samarbeta kring fotoböcker

Skellefteåbaserade techbolaget Once Upon tar foton från mobilen tillbaka in i traditionella fotoalbum. Nu tar bolaget in nytt kapital för att fortsätta tillväxtresan.

Once Upons app gör det möjligt för användare att skapa fotoböcker av mobilens kameraalbum för de som vill ha sina foton i klassisk, fysisk, form. Detta kan användarna göra tillsammans i ett gemensamt projekt. ”Vi vill att folk som har varit på en resa, möhippa eller kanske ett bröllop ska få chansen att skapa något fint tillsammans med minnen från upplevelsen. Med vår funktion behöver man inte längre skicka bilder mellan varandra utan alla bidrar med sina egna bilder och redigerar uppslag live direkt i boken”, säger Once Upons vd Lina Andersson i en kommentar.

Med över en kvarts miljon nedladdningar på kort tid har snabbväxande Once Upon blivit en aktör att räkna med - något som inte ungått investerare. Nu går Spintop Ventures in och leder den nya investeringsrundan där också Partnerinvest Norr, Treac Innovation och andra ägare som varit med i bolaget från ett tidigt skede medverkar. ”Bolaget har mycket starka nyckeltal som gör att det går att skala försäljningen effektivt. Samtidigt lägger teamet enormt stort fokus på att bygga användarupplevelsen. De har lyckats skapa en elegant och innovativ produkt som är enkel att använda”, säger Sami Niemi, partner på Spintop Ventures i en kommentar. ”Spintop Ventures och existerande ägare tror väldigt mycket på det vi gör och går nu in med det här kapitalet för expansion”, säger Lina Andersson.


Om Partnerinvest Norr

Partnerinvest Norr är ett riskkapitalbolag, aktivt i Norr- och Västerbotten, som investerar i bolag med spännande, skalbara affärsmodeller och drivna entreprenörer. Vi startade vår verksamhet våren 2010 på initiativ av Norrlandsfonden och Almi Invest. Partnerinvest Norr har god kunskap om ägarkapital och investeringar i norra Sverige.

Kontaktpersoner

Lena Fridlund Forsgren
INVESTMENT MANAGER
Lena Fridlund Forsgren